Metalliala

kone- ja metalliala

Kone- ja metallialan perustutkinto antaa sinulle laaja-alaiset perusvalmiudet teollisuuden erilaisiin työtehtäviin. Levyseppähitsaajaksi suuntautuvat työskentelevät metalliteollisuudessa mm. hitsaajina, levy- ja teräsrakenteiden sekä erilaisten koneiden valmistajina. Metallialan ammattilainen on moniosaaja, joten suunnitteluakaan ei unohdeta, idearikkaus ja piirustustaito ovat sinulle eduksi.
Opintoihin voidaan sisällyttää myös erikoistekniikoita esim. valutekniikkaa tai taontaa. Työpaikat löytyvät konepajoilta, alihankintateollisuudesta ja teräsrakennetyömailta. Metalliteollisuus tarjoaa runsaasti mielenkiintoisia työmahdollisuuksia ja jatko-opintomahdollisuudet ovat hyvät.


Koneistajaksi suuntautuvat erikoistuvat työstötekniikkaan. Koneistajana hallitset manuaalisorvauksen jyrsinnän, porauksen, kierteytyksen ja hionnan. Koneistajaksi valmistuva hallitsee myös tieto-, CAD/CAM ja CNC-tekniikkaa sekä osaa huoltaa ja kunnostaa erilaisia koneita ja laitteita. Työpaikat voivat tällöin löytyä teollisuuden lisäksi myös teollisuuden kunnossapitotehtävistä.

 

Yhteystiedot

Kalajoki

Koulutusalavastaava

Arto Manni 040 1508 443

etunimi.sukunimi@jedu.fi