Sisustusrakennusala

SisustusrakenTAJA

Mitä opiskellaan?

Opiskelu sisältää sekä teoriaopintoja että harjoittelua. Sisustusrakentajan opinnoissa sinä perehdyt erilaisten rakennusten sisustamiseen sekä sisäpuoliseen rakentamiseen. Koulutuksen monipuolinen sisältö, kuten sisustussuunnittelun perusperiaatteiden ja merkitysten ymmärtäminen, materiaalien tuntemus, materiaalien oikea käyttö ja sisustuksen valmistaminen antavat hyvän pohjan sisustusrakentajan ammattiin.

Lisäksi opintojen aikana perehdyt sisäpuoliseen rakentamiseen. Keskeisiä opittavia asioita ovat puu sisustusmateriaalina, tapetointi-, maalaus- ja laatoitustyöt pohjatöineen, ovien ja ikkunoiden asennus sekä listoitustyöt. Harjoitustöitä saat tehdä projektityöskentelynä pienryhmissä todellisiin rakennuskohteisiin lähialueella.
 
 

Kenelle?


Ala sopii hyvin sinulle, jos olet kiinnostunut erilaisten rakennusten sisustamiseen liittyvistä töistä. Suunnitteluakaan ei unohdeta joten idearikkaus ja hyvä piirustustaito ovat sinulle eduksi.

 

Työllistyminen

Sisustusrakennusalan artesaanina sinulla on mahdollisuus työskennellä rakennuksilla erilaisissa sisäpintoihin liittyvissä töissä, kaupan alalla, kalustesuunnittelijana sekä erityyppisissä alan neuvontatöissä.
 

Valmistumisen jälkeen?

Tutkinnon suorittaminen antaa sinulle erinomaiset edellytykset jatko-opintoihin ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esim. arkkitehti-, sisustussuunnittelija- tai rakennusinsinöörikoulutukseen.

       

KALAJOEN AMMATTIOPISTOSSA OPINTOJEN AIKANA SUORITETAAN ARTESAANITUTKINTO SISUSTUSRAKENNUSALALLE SEKÄ YLIOPPILASTUTKINTO.

Yhteystiedot

Kalajoki

Koulutusalavastaava

Tuula Puoskari 0401508480

etunimi.sukunimi@jedu.fi