asuminen ja vapaa-aika

Asuminen

Asuntoasioita hoitaa Toini Myllylä 044 7692 397

Opiskelijoilla on mahdollisuus asua opintojensa aikana maksuttomassa toveriasunnossa tai vuokra-asunnossa. Asunnot sijaitsevat Piippolan keskustan läheisyydessä, lähellä opistoa ja palveluja. Tavoitteenamme on tarjota opiskelijalle mahdollisuus viihtyisään ja turvalliseen asumiseen sekä monipuoliseen vapaa-aikaan. Opiskelijoiden hyvinvointi on meille tärkeää!

Maksuton toveriasuminen tarkoittaa rivitalossa olevaa asumissolua, jossa asuu useampi opiskelija jakaen toisen kanssa huoneen ja yhteiset tilat. Huoneet ovat peruskalustettuja ja ne sisältävät sängyn, patjan, kirjoituspöydän ja tuolin. Yhteisissä tiloissa on käytettävissä kylpyhuone, keittiö ja ns. oleskelutila/nurkkaus. Keittiössä varusteluun kuuluvat opiston puolesta mikroaaltouuni ja kahvinkeitin. Oleskelua varten on nojatuoleja ja tv.

Vuokra-asuminen tarkoittaa mahdollisuutta vuokrata saunallinen yksiö tai kaksio (jossa oma huone) opiston vuokra-asunnoista. Vuokra-asunnoista opiskelija maksaa vuokraa, johon on mahdollista saada opintososiaalisena etuutena asumislisää. Vuokrahuoneet ja asunnot ovat peruskalustettuja sisältäen sängyn patjoineen, mikroaaltouunin, kahvinkeittimen, kirjoituspöydän ja tuolin sekä kirjahyllykön. Yksiössä on lisäksi tv ja digiboksi.

Asuntoloiden yhteydessä on pyykkitupia, joissa voi maksutta pestä pyykkiä itse varatulla pyykkivuorolla. Asuntoloissa on myös saunatupia, joista voi varata saunavuoron itselleen viikoittain.

Asuntolaohjaajat ovat opiskelijoita varten. Asuntolaohjaajien tehtäviin kuuluu ohjata, auttaa ja neuvoa opiskelijoita arjen asioissa sekä tukea opiskelijoiden elämänhallintaa. Asuntolaohjaajien työhön kuuluu myös turvallisen ja siistin asuinympäristön turvaaminen ja valvominen. Asuntolaohjaajat ovat kokeneita kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, joilta löytyy keinoja ja halua toimia opiskelijoiden hyvinvoinnin eteen.

Vapaa-aika

Opiston liikuntatiloissa on opiskelijoille ohjattuja sekä omatoimisia vuoroja useina iltoina viikossa. Liikuntatiloissa käytössä ovat kuntosali ja liikuntasali. Lisäksi on mahdollista harrastaa ohjatusti tai omatoimisesti mm. ratsastusta, melontaa, lumikenkäilyä ja retkeilyä.

Teemme myös retkiä lähikuntiin ostoksille tai uimaan. Asuntolan yhteydessä on oma bänditila soittimineen, jota opiskelijat voivat varata asuntolaohjaajilta. Opiskelijat voivat lunastaa iltatyöavaimen opiston työtiloihin ja osallistua erilaisiin iltakerhoihin. Vapaa-ajantoimintaa pyritään järjestämään opiskelijoiden toiveiden mukaan.

Vapaa-ajantila Portti sijaitsee opiston takana asuntolan yhteydessä. Portti on auki iltaisin ma–to klo 16–21. Portissa voi katsella tv:tä, elokuvia, pelata biljardia ja muita pelejä, laulaa karaokea, juoda kahvia, valmistaa pientä syötävää ja seurustella. Portissa järjestetään myös ohjattuja kerhoja esim. bändikerho, pelikerho ja karaokekerho.

Vapaa-ajan toiminnasta vastaa asuntola-ohjaaja Jani Vääräniemi. 044 7692354

Siikalatvan kunta, järjestöt ja kansalaisopisto järjestävät myös monenlaista vapaa-ajantoimintaa.

Web sisällön esitys