MEDIA-ASSISTENTTI


Media-assistentin tutkinto on toisen asteen audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto. Opiskelu kestää noin kolme vuotta ja on laajuudeltaan 180 osp. Opinnoissa hankitaan laajat perustiedot ja taidot audiovisuaalisen alan eri osa-alueista sekä jonkin osaamisalan erikoisosaaminen. Opinnoissa korostuu käytännön työskentely harjoitus- ja asiakastöinä. Opintoihin sisältyy myös työssäoppimista vähintään 36 osp, alan yrityksissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

 

Mitä opiskellaan?

Opiskelija perehtyy erilaisten viestintätuotteiden ja -palveluiden suunnitteluun sekä toteuttamiseen. Hän opiskelee viestinnän perustaitoja kuten käsikirjoittamista, valo- ja videokuvausta, kuvankäsittelyä, äänityötä ja multimediaa. Lisäksi hän syventyy ammattiopistosta riippuen joihinkin seuraavista:

- animaatio- ja tehostetuotanto (Piippola)

- graafinen tuotanto (Piippola ja Ylivieska)

- mediatuotanto (Piippola, työssäoppimispaikalla)

- sali- ja studioäänituotanto (Ylivieska)

- tapahtumatekninen tuotanto (Ylivieska)

- verkkopalveluiden tuotanto (Piippola ja Ylivieska)

- video- ja elokuvatuotanto (Piippola)

- äänituotanto (Ylivieska)

 

Kenelle?

Audiovisuaalisen viestinnän ala edellyttää opiskelijalta sitoutumista, itseohjautuvuutta, oma-aloitteisuutta ja orientoituneisuutta alalle.

Tutkinnon suoritettuaan hän on moniosaaja, jolla on laaja audiovisuaalisen alan tuntemus, teknistä osaamista ja mediakriittisyyttä.

 

Valmistumisen jälkeen

Media-assistentit työskentelevät av-alan yrityksissä kuten lehti-, peli- ja ohjelmistotaloissa, mainostoimistoissa, tapahtumatuotannon yrityksissä, freelancerina tai yrittäjänä. Tutkinnon suorittaminen tuottaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Luonteva jatkokoulutusväylä on esim. ammattikorkeakouluissa audiovisuaalisen viestinnän ammattikorkeakoulututkinto, medianomi (AMK).

Piippola

Lehtori

Jukka Haaranen 044 7692 390

Opinto-ohjaaja

Arja Ranto 044 7692 319

Sähköposti: etunimi.sukunimi@jedu.fi

media-alalle.com

2013 syksyn videokurssin satoa, klikkaa tästä!