JEDUsta viisi opiskelijaa kilpailee Taitaja2019 -finaalissa Joensuussa

Koulutuskeskus JEDUn opiskelijoista viisi kilpailee ensi viikolla Taitaja2019 -voitosta omalla alallaan.

Taitaja2019-tapahtuma järjestetään 20.–23.5.2019 Joensuu Areenalla ja sen ympäristössä. Tapahtumassa lähes 500 nuorta osaajaa kamppailee omien alojensa mestaruuksista.

Taitaja2019-kilpailussa ratkotaan suomenmestaruudet yli 40 kilpailulajissa, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen eri aloja palveluista tekniikkaan. ­Kunkin lajin finalistit ovat selviytyneet loppukilpailuun tammi-helmikuussa järjestettyjen semifinaalien kautta. Taitaja2019-semifinaaleihin osallistui 1500 nuorta ja finaalissa nähdään yhteensä noin 350 kilpailijaa. Mukana on myös TaitajaPLUS-lajeja, jotka on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Lisäksi tapahtumassa kisataan yläkoululaisten tieto- ja taitokilpailun Taitaja9:n loppukilpailu, jossa on mukana 36 paikallis- ja aluekilpailujen kautta mukaan valikoitunutta kolmihenkistä joukkuetta.

Kolmipäiväinen kilpailu on osallistujille jännittävä ja raskaskin koitos. Oman ammattialan osaamisen lisäksi kilpailutilanne vaatii kykyä keskittyä omaan suoritukseen, vaikka ympärillä on paljon katsojia ja tuomarit arvioivat jokaista työvaihetta.

JEDUn kilpailujoukkueessa mukana ovat Aslak Ritala (puuala, Haapavesi), Arttu Keski-Korpi (levy- ja hitsaus, Nivala), Aleksi Viirelä (talonrakennus ja kirvestyöt, Haapavesi), Joni Vähäsöyrinki (talonrakennus ja kirvestyöt, Nivala) ja Wiljam Niskakangas (levy- ja hitsaus, Kalajoki).

Aslak Aslak Ritala

Arttu Arttu Keski-Korpi

Aleksi Aleksi Viirelä

Joni Joni Vähäsöyrinki

Wiljam Wiljam Niskakangas

 

Onnea ja menestystä kilpaluun!

 

Lisätietoja Taitaja-tapahtumasta

Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Joensuuhun kävijöitä odotetaan kolmen kilpailupäivänä aikana 30 000. Taitaja2019-tapahtuma on ollut valtava ponnistus ja suunnittelu on aloitettu jo kaksi vuotta sitten. Nyt varsinaiset kilpailupäivät esittelevät työn tuloksia ja tarjoavat elämyksiä niin kilpailijoille kuin yleisöllekin. Volyymista kertoo se, että koko Joensuun alueen majoituskapasiteetti on käytössä Kolia myöten.

Taitaja2019-tapahtuman järjestämisestä vastaa Riveria yhdessä yli 300 yhteistyökumppanin kanssa. Taitaja-tapahtuman pitkäjänteisestä kehittämisestä vastaava taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka myös lähettää Suomen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin kilpailuihin. Kilpailun suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tapahtumaa voi seurata paikan päällä ja netissä

Joensuu Areenalla ja sen ympäristössä järjestettävä Taitaja2019-tapahtuma on avoinna yleisölle tiistaina 21.5. klo 10–18, keskiviikkona 22.5. klo 9–18 ja torstaina 23.5. klo 8–12. Avajaisia vietetään jäähallissa maanantaina 20.5. klo 14–15.30. Tapahtuman päättäjäiset ja palkintojenjako alkaa jäähallissa torstaina 23.5. klo 16.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuman avajaisia voi seurata paikan päällä Joensuussa tai netin kautta klo 14 alkaen Taitaja-tapahtuman YouTube-kanavalla. Riverian ja Karelia ammattikorkeakoulun opiskelijat tuottavat kilpailupäivien aikana kanavalle videosisältöjä, joten tapahtumaan voi tutustua helposti myös netin välityksellä.

Taitaja2019.fi