Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalta positiivisia uutisia

Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala kasvaa, yritykset kilpailevat työvoimasta, alalle sataa tunnustusta ja palkkauskin on ottanut askeleen ylöspäin. Aika positiivisia uutisia siis! Tule opiskelemaan kodinhuoltajaksi, toimitilahuoltajaksi, kiinteistönhoitajaksi tai vaikka yrittäjäksi. Hae jatkuvassa haussa.  

Yle uutisoi alasta:

Vastikää Suomen parhaan työpaikan palkinnon pienten yritysten sarjassa vei tänä vuonna siivousalan yritys. Koti puhtaaksi -yrityksen omistaja Saana Tyni ryhtyi lukion jälkeen siivoojaksi ja tienaa nyt enemmän kuin moni korkeakoulutettu. Ala kohtaa ennakkoluuloja, joita Tyni haluaa muuttaa.

– Tällä alalla kaikki eivät pärjää, vaikka ajatellaan, että kaikki osaavat ottaa imurin käteen, Soili Tyni sanoo Ylen jutussa.
Lue inspiroiva juttu: https://yle.fi/uutiset/3-10635753

Jenni Parpalan Kiffeli -yritys maksaa keskivertoa parempaa palkkaa työntekijöilleen. Parempi palkkaus osoittaa työntekijälle arvostusta, se auttaa sitouttamaan ja motivoimaan.

– Sillä pitää tulla toimeen. Päätin, että jos minun yritykseni ei pysy pystyssä, kun maksan työntekijöille korkeampaa tuntipalkkaa niin sitten minun pitää lopettaa, Parpala kertoo Ylen jutussa.
Lue koko juttu: https://yle.fi/uutiset/3-10642321
 

JEDUssa voit opiskella Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnossa, jota järjestetään Nivalassa (kiinteistönhoitaja), Haapavedellä ja Oulaisissa (kodinhuoltaja ja toimitilahuoltaja). https://www.jedu.fi/koulutus/puhtaus-ja-kiinteistopalvelualan-perustutkinto/4004

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto järjestetään Ylivieskassa. https://www.jedu.fi/koulutus/puhtaus-ja-kiinteistopalvelualan-ammattitutkinto/4034

Yrittäjän ammattitutkinnon voit suorittaa Oulaisissa ja nyt myös Piippolassa. https://www.jedu.fi/koulutus/yrittajan-ammattitutkinto/4033