Yhdistelmätutkinnot

Yhdistelmätutkinto-opiskelijana suoritat ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnoista valitset kursseja niistä aineista, jotka aiot kirjoittaa. Ylioppilaskirjoituksissa on kirjoitettava vähintään viisi ainetta, joista äidinkieli on pakollinen. Lisäksi valitaan neljä seuraavista: englanti, ruotsi, matematiikka, muu vieras kieli tai reaali. Yhden kielen tai matematiikan oppimäärän on oltava pitkä.

Ylioppilastutkintotodistuksen saaminen edellyttää loppuun suoritettua ammatillista perustutkintoa. Tavoitteena on, että yhdistelmätutkinto suoritetaan kolmessa vuodessa, mutta ainevalinnoista ja omasta aktiivisuudesta riippuen tutkinnon suorittaminen voi viedä 3,5 vuottakin.

Yhdistelmätutkinnolla jatko-opintovalmiutesi paranevat, kun opiskelet laajemmin esim. kieliä ja matematiikkaa. Kuitenkin sinulla on ammatti opiskeltuna ja mahdollisuus hakeutua myös työelämään.

JEDUssa yhdistelmätutkinto on lähtökohtaisesti mahdollista suorittaa lähes kaikissa perustutkinnoissa. JEDUssa yhdistelmäopinnot suoritetaan yhteistyössä paikallisen lukion kanssa. Myös etälukioverkon tarjonta on yhdistelmätutkintolaisten hyödynnettävissä.

YHDISTELMÄOPINTOIHIN HAKEMINEN

Hae normaalisti yhteishaussa Koulutuskeskus JEDUun haluamallesi linjalle.

Lukio-opintoihin hakeutuminen tapahtuu joko kevään yhteishaun yhteydessä tai viimeistään syksyllä opintojen alettua.

 

Lisätietoja saat toimipisteiden opinto-ohjaajilta.