Yhteishaku

 Yhteishakuaika 23.2.-23.3.2021

Hae yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi , tutustu koulutuksiin HAKIJALLE -osiossa tai koulutuskalenterin kautta.

Opintopolku.fi -palvelussa löydät JEDUn koulutukset myös paikkakuntien mukaan. JEDUn toimipisteet sijaitsevat Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa.

Voit hakea kevään yhteishaussa syksyllä alkavaan ammatilliseen peruskoulutukseen. 

Huomaathan, että:

  • Yhteishaussa hakevat peruskoulun ja lukion päättäneet. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa. Katso lisää kohdasta Jos sinulla on jo tutkinto.
  • Peruskoulun jälkeisiin jatko-opintoihin valmentaviin koulutuksiin on oma hakunsa. Lue lisää perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hausta.

Jos sinulla on jo tutkinto:

  • Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea jatkuvassa haussa. Aikuisille järjestetään samoja ammatillisia perustutkintoja kuin nuorillekin. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.
  • Koulutuskeskus JEDUssa voi olla opiskelupaikkoja myös jo tutkinnon suorittaneille. Niihin ei haeta ammatillisen koulutuksen yhteishaussa (opintopolku.fi) vaan suoraan Jatkuvan haun kautta kotisivuillamme.
  • Aikuiset hakevat siis pääsääntöisesti suoraan oppilaitokseen (poisluettuna työvoimakoulutus). Hakuaika on jatkuva, ja toimipisteemme täyttävät vapaita paikkoja pitkin vuotta. Osassa tutkintoja hakuaikoja on erikseen syksyllä ja tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Et voi hakea yhteishaussa

Jos olet suorittanut ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen. Yhteishaku on varattu ensimmäistä tutkintopaikkaansa hakeville.