Vaativan erityisen tuen VALMA-koulutus

Koulutuspaikkakunta: Haapavesi

Tavoitteet:

Haaveiletko ammatillisista opinnoista? Etkö tiedä vielä, mikä ala sinua kiinnostaa? Tarvitsetko tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Haluatko vahvistaa arjen taitoja, opiskelu- tai työelämätaitoja ja oppimisvalmiuksiasi?

Valma vaativana erityisenä tukena -ryhmä on tarkoitettu sinulle, nuori tai aikuinen, joka haluat päästä opiskelemaan ammattiin, mutta sinulla on erilaisia haasteita oppimisessa, tarvitset erityistä tukea ja olet vasta etsimässä alaa joka sopisi sinulle.

Koulutuksen aikana tutustutaan eri ammattialoihin, hankitaan opiskelu- ja työelämätaitoja sekä perehdytään ammatilliseen koulutukseen ja oppisopimuskoulutukseen hakeutumiseen sekä vahvistetaan arjen taitoja. Tuetussa asuntolassa voit myös harjoitella asumista kodin ulkopuolella.

Valmassa voit myös suorittaa erilaisia korttikoulutuksia, esimerkiksi ensiapu 1, hygieniapassi, työturvallisuuskortti tai mahdollisesti jo aloittaa myös ammatillisia opintoja.

Ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen (VALMA-koulutus) tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen tutkintokoulutukseen hakeutumiseen sekä vahvistaa opiskelijan edellytyksiä suorittaa ammatillinen tutkinto. Koulutus vahvistaa ensisijaisesti opiskelijoiden edellytyksiä suorittaa ammatillinen perustutkinto tai vaihtoehtoisesti sellainen ammattitutkinto, joka tuottaa opiskelijalle ensimmäisessä tai uudessa ammatissa tarvittavaa osaamista. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa työllistymistä edistävää osaamista.

Erityisopetuksena järjestettävä valmakoulutus on ensisijaisesti tarkoitettu perusopetuksen päättäneille ja muille ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oleville erityistä tukea tarvitseville hakijoille.

Ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa opiskelijalla on mahdollisuus valmentautua työpaikalla järjestettävään koulutukseen yksilöllisten valintojen avulla.

Opiskelija voi missä tahansa vaiheessa valmentavaa koulutusta siirtyä suorittamaan ammatillista tutkintokoulutusta, jos hänellä on riittävät valmiudet ja opiskelupaikkoja on vapaana. Oppisopimuskoulutukseen siirtyminen edellyttää sopivan oppisopimustyöpaikan löytymistä.

Haku erityisopetuksena järjestettävään VALMA-koulutukseen

Hae yhteishaussa 23.2.-23.3.2021 osoitteessa opintopolku.fi

Yhteyshenkilö

Haapavesi
Nuolioja Riikka-Kaisa
koulutuspäällikkö
Puh. 044 769 2272
riikka-kaisa.nuolioja@jedu.fi