Peruskoulun jälkeen


 

JEDUssa voit valita yli 40:stä ammatillisesta mahdollisuudesta juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Koulutuskeskus JEDUn toimipisteet sijaitsevat Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. 

Peruskoulun päättäneet nuoret voivat hakea esimerkiksi yhteishaussa Opintopolku.fi -palvelussa. Jos jäit ilman paikkaa yhteishaussa voit hakea myös jatkuvassa haussa suoraan täällä kotisivuillamme.  Katso lisätietoja hakemisesta täältä: Hakuväylät ja -ajat.

Ammatillisen peruskoulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille ammatillisen perustutkinnon edellyttämä osaaminen ja ammattitaito sekä valmiuksia yrittäjyyteen.

Koulutuksen tavoitteena on lisäksi tukea opiskelijoiden kehitystä hyviksi ja tasapainoisiksi ihmisiksi ja yhteiskunnan jäseniksi. Lisäksi koulutus antaa opiskelijoille jatko-opintokelpoisuuden, sekä tietoja ja taitoja ammatillisen kehittymisen, harrastusten sekä persoonallisuuden monipuolisen kehittämisen tueksi.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisenkehittämissuunnitelma, jossa sovitaan mm. suoritettavista tutkinnon osista, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta jne.