FRESH – Forwarding and Recognizing Student’s Skills Through ECVET

Hankkeen kuvaus

Ylivieskan ammattiopisto on mukana HyväOlo –verkoston FRESH-hankkeessa. HyväOlo –verkostossa on mukana Ylivieskan lisäksi oppilaitoksia Rovaniemeltä, Kokkolasta, Seinäjoelta, Espoosta ja Lappeenrannasta.

Hankkeessa sosiaali- ja terveysalan opiskelijat käyvät kohdemaissa (Englanti, Irlanti, Viro, Espanja, Slovenia, Saksa, Kreikka) työssäoppimisjaksoilla ja tekevät raportin jaksostaan. Hankkeessa käytetään ECVETin mukaisia käytäntöjä (työssäoppimissopimukset, arviointi, raportointi) jakson jokaisessa vaiheessa. Jakson aikana opiskelijat käyttävät myös eTaitava –itsearviointityökalua joka auttaa heitä orientoinnissa ennen matkaa sekä itseohjautumisessa jakson aikana.

Tavoitteet

• Opiskelija tutustuu kohdemaan hoitotyön käytäntöihin työssäoppimispaikassaan sekä kehittää kielitaitoaan
• Opiskelija käyttää eTaitava- ohjaustyökalua jakson aikana viikottain

Tulokset

• kehitetään ja verrataan ECVETin mukaisia käytäntöjä osallistuvissa oppilaitoksissa ulkomaanjaksoja toteutettaessa
• Hankkeen koordinaattori kokoaa eTaitava-vastauksista yhteenvedon, josta on nähtävissä minkälaisia ongelmia jakson aikana voi tulla vastaan, mitkä asiat koetaan helpoksi ja mitkä vaikeaksi, ja mitä kannattaa ottaa huomioon jo valmisteltaessa seuraavia jaksoja. Kysymyksiä voidaan siten muuttaa tarpeen mukaan ennen seuraavien jaksojen toteutumista. eTaitavaa levitetään käytettäväksi kaikissa osallistuvissa oppilaitoksissa muutenkin kuin tämän hankkeen puitteissa kiinnostuksen mukaan.

Kohderyhmät

Sosiaali- ja terveysalan ammatilliset toisen asteen opiskelijat

Hankkeen budjetti

30 150 euroa, rahoitus 100 % CIMO


Yhteyshenkilöt

Ylivieska
Räisänen Anssi
Lehtori, vieraat kielet
Puh. 0403120437
anssi.raisanen@jedu.fi

Linkit


   
Hanke alkaa
1.8.2015
Hanke päättyy
31.5.2017