Kalajoki kampus -selvityshanke

Hankkeen kuvaus

Tämän selvityshankkeen avulla luodaan uutta toiminnan yhteistyömallia Koulutuskeskus JEDUn, Kalajoen lukion ja Kalajoen Kristillisen Opiston sekä kaupungin yrityspalvelukeskuksen ja kulttuuri-, liikunta- ja urheilun valmennus- ja tutkimuspalveluita tuottavan Kalajoki-akatemian välille.

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on Kalajoen koulutus-, opiskelu- ja yritystoiminnan mahdollisuuksien kehittäminen osaamisresurssit yhdistämällä. Kalajoki-kampus kokoaa yhteen lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen ja kaupungin yrityspalvelut.

Hankkeessa suunniteltava uusi kampus toimii koulutuksen toimistohotellina kooten toimintaan mukaan myös ammattikorkeakouluja ja muita koulutus- ja yritystoiminnan kehittämistahoja sekä kansainvälisiä yhteistyökumppaneita. Paikallisista toimijoista kampukselle tulee mukaan myös Kalajoki Akatemia, joka tarjoaa liikunnan- ja urheilun valmennuspalveluita sekä kulttuuripalveluita.

Tavoitteena on vetovoimainen uusi koulutuksen ja kehittämisen kampus, joka houkuttelee sekä opiskelijoita että uuden yritystoiminnan kehittäjiä ja käynnistäjiä kotimaasta ja ulkomailta. Toisen asteen koulutuksen kokoamisessa yhdelle kampukselle hyödynnetään niitä uusia sisällöllisen yhteistyön mahdollisuuksia, joita uusitut tutkintorakenteet lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa tarjoavat.

Yrittäjyys ja yritystoimintaan kannustaminen ja työelämäyhteydet ovat tärkeällä sijalla uusituissa tutkinnoissa, jonka vuoksi on hyvin luontevaa, että myös kaupungin tarjoamat yritysten kehittämispalvelut tulevat mukaan uuteen kampukseen.

Tulokset

• opetussisältöjen yhteissuunnittelun raportti
• osaamis- ja opetusresurssien yhteensovittamisen selvitys
• tilatarve- sekä yhteistyökumppanuusselvitys
• opiskelijoiden asumisjärjestelyiden kehittämissuunnitelma

Kohderyhmät

- nuoret, yritykset, aikuiset (uudelleen- ja täydennyskoulutus)

Yhteistyökumppanit

Kalajoen lukio
Kalajoen kaupunki
Kalajoen Kristillinen Opisto
Kalajoki-akatemia

Hankkeen budjetti

40 051 euroa, lump sum


Yhteyshenkilöt

Kalajoki
Siirilä Esa
Koulutusjohtaja
Puh. 0401508432
esa.siirila@jedu.fi
Nivala
Heittokangas Mikko
Kiinteistöpäällikkö, sisäilmatyöryhmän pj
Puh. 0401428617
mikko.heittokangas@jedu.fi
Nivala
Kaartinen Anne
Projektikoordinaattori, JEDUn hankekoordinointi
Puh. 0401577387
anne.kaartinen@jedu.fi

   
Hanke alkaa
1.1.2021
Hanke päättyy
30.6.2021