LaatuTuote

Hankkeen kuvaus

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä hallinnoi lähiruokaa edistäviä koulutus- ja kehittämishankkeita, joista LaatuTuote keskittyy erityisesti yleiseen tiedotukseen, asennemuokkaukseen ja luomaan verkostoja toimijoiden välille. Haapaveden ammattiopiston Palvelu-ja luontoalan yksiköstä Norasta käsin koordinoitava LaatuTuote-hankkeen tavoitteena on lähiruuan tuotannon, jatkojalostuksen ja käytön edistäminen Haapavesi-Siikalatvan, Ylivieskan ja Nivala-Haapajärven seutukunnissa. Hanke toimii ajalla 2011 - 2013.

LaatuTuote järjestää mm. opintomatkoja, työpajoja, seminaareja sekä auttaa tuottajien ja kuluttajien verkostoitumista. Keskeinen osa toiminnasta nivoutuu yhteen Haapaveden ammattiopiston tiloissa sijaitsevan marjanjalostamon kanssa, jossa LaatuTuote tukee tuote- ja reseptiikankehittelyä. Hankkeen toivotaan hyödyttävän alueen alkutuottajien, elintarvikealan yrittäjien sekä suoramyyntitilojen lisäksi ravintoloitsijoita ja ammattikeittiöitä, pienimuotoisia elintarvikeyrityksiä sekä yksittäisiä kuluttajia. Hankkeen toimintaa voi seurata tämän sivuston lisäksi Facebookissa Ruustinnan lähiruoka-yhteisössä sekä Pyhäjokiseutu-lehdessä kuukausittain julkaistavalla Ruuan juurilla-palstalla.

Kohderyhmät

- alueen alkutuottajat
- elintarvikealan yrittäjät
- suoramyyntitilat
- ravintoloitsijat ja ammattikeittiöt
- pienimuotoiset elintarvikeyritykset
- yksittäiset kuluttajat

Hankkeen budjetti

276 000 euroa, 86 % ELY Pohjois-Pohjanmaa/Maaseuturahasto, 12 % Siika-Pyhäjokialueen ky/JEDU, 2 % yksityisrahoitus


Yhteyshenkilöt

Oulainen
Joki-Kolehmainen Ritva
Koulutuspäällikkö
Puh. 0447692401
ritva.joki-kolehmainen@jedu.fi