Lähiruokaexpertti

Hankkeen kuvaus

Arjen pyörteissä ruuanlaitto on usein haasteellista. Mistä taikoa pöytään monipuolinen ateria nopeasti ja edullisesti? Terveellinen ruoka ei tarkoita rasvatonta, suolatonta, mautonta ja ankeaa. Päinvastoin – muutamalla hyvällä raaka-aineella saa helposti aikaan maukasta, värikästä ja hyvänmakuista ruokaa! Tämä hanke auttaa myös nuoria perheenäitejä oppimaan valmistamaan hyvää ja terveellistä ruokaa.

Suomessa on pääasiassa läntinen ja itäinen ruokaperinne. Tämän karkean kahtiajaon lisäksi yhä vielä löytyy alueellisia, maakunnallisia ja paikallisia erikoisuuksia. Nämä näkyvät erityisesti leivissä, sesonkeina ja juhlissa. Vahvat alueelliset erot ruuissa, ruuanvalmistusmenetelmissä ja makutottumuksissa ovat aikojen saatossa tasoittuneet. Tämän hankkeen avulla pyritään tuomaan esille myös paikallista historia-, kulttuuri- ja ruokaperinnettä.

Tavoitteet

Hankeen tarkoitus on tarjota kurssiluontoista koulutusta avoimesti kaikille Keskipiste-Leaderin alueella asuville henkilöille lähialueen raaka-ainetuotannon huomioiden. Mukaan voi tulla niin metsämies kuin kiireinen työssä käyvä perheenäiti.

Erityisesti lapsille on vähän koulutustarjontaa alueella. Tämä hanke huomioi lapset järjestämällä heille omia tarpeellisia kokkikursseja. Lapset ovat otollinen kohderyhmä ruokaan liittyvien asioiden kehittämiseen ja uusien makutottumusten aikaansaamiseen, sillä turhan paljon perheissä käytetään grilli- tai muuta valmisruokaa.

Tulokset

Tulos Hankkeessa halutaan saada aikaan uutta ja innovatiivista osaamista, josta voi nousta alueelle uudenlaista toimintaa, jopa uusia työpaikkoja.

Hanke voi tukea myös jo olemassa olevaa toimintaa (tuotekehitys ja jalostaminen).

Kohderyhmät

Tavoitteena on saada 60 - 80 osallistujaa Nivala-Haapajärven ja Haapavesi – Siikalatvan seutukuntien alueilta.

Hankkeen budjetti

58 560 euroa, rahoitus: 90 % Keskipiste-Leader ry ja kunnat, 10 % yksityisrahoitus


Yhteyshenkilöt

Haapavesi
Heikkilä Raili
Sivutoiminen projektikoordinaattori, Noran puiston kunnostus -hanke
Puh. 0447692475
raili.heikkila@jedu.fi

   
Hanke alkaa
1.9.2016
Hanke päättyy
31.5.2019