Maku-Helmi

Hankkeen kuvaus

Maku-Helmi on lähiruoan tuotantoa ja käyttöä edistävä koulutushanke, jonka toiminta-aluetta ovat Nivala-Haapajärven sekä Haapaveden-Siikalatvan kuntayhtymät. Euroopan sosiaalirahasto rahoittaa hanketta ja tavoitteena onkin lähiruokaan liittyvän työllisyyden lisääminen alueellamme.

Hankkeen kautta pyritään nostamaan lähiruoan imagoa, tunnettavuutta ja laatua tarjoamalla lähiruoka-aiheista koulutusta niin lähiruoan tuottajille ja jatkojalostajille kuin matkailupalveluyrityksille sekä julkisille ja yksityisille ruokapalveluille.

Maku-Helmi aloitettiin syksyllä 2009 ja hankeaika jatkuu kesään 2013 saakka. Hankkeessa on järjestetty erilaisia lyhyitä ruoanvalmistuskursseja (esim. kalaruokakurssi, täytekakkukurssi), yrittäjyysosaamiseen liittyvää koulutusta (esim. hinnoittelu- ja kannattavuuskoulutus) ja ravitsemuskoulutusta (esim. erityisruokavaliot). Lisäksi hanke toimii yrityksien konsultointiapuna mm. tuotekehittelyssä.

Hankkeen avulla pyritään tuomaan esille myös paikallista historia-, kulttuuri- ja ruokaperinnettä mm. liittämällä tarinoita lähiruokamenuihin ja -tuotteisiin sekä matkailualan elämyksellisiin tuotepaketteihin. Hanketta hallinnoi Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä.

Hankkeen budjetti

257 201 euroa, rahoitus 68 % ELY Pohjois-Pohjanmaa/ESR, 4 % Siika-Pyhäjokialueen ky/JEDU, 28 % yksityisrahoitus


Yhteyshenkilöt

Oulainen
Joki-Kolehmainen Ritva
Koulutuspäällikkö
Puh. 0447692401
ritva.joki-kolehmainen@jedu.fi