Kalajoen ammattiopisto


Kalajoen ammattiopisto

 

Kalajoella on annettu ammatillista koulutusta vuodesta 1937, jolloin Kalajoen mieskotiteollisuuskoulussa aloitettiin rakennusalan ammatillinen koulutus. Toimimme täysin uudistetuissa koulutustiloissa nykyaikaisilla koneilla, laitteilla ja välineillä.

Kalajoki on vireä ja hiekkasärkistään tunnettu 13 000 asukkaan merenrantakaupunki. Kalajoen yritystoiminnassa merkittävimpinä ovat perinteisen maatalouden lisäksi puunjalostus, rakennusala ja metalliteollisuus. Matkailuala on merkittävä työllistäjä ympäri vuoden.

Kalajoen ammattiopistosta valmistuu artesaaneja sisustusrakennus-ja vaatetusaloille, puuseppiä, talonrakentajia, levyseppähitsaajia, koneistajia sekä matkailualan koulutuksessa matkailuvirkailijoita ja ohjelmapalvelun tuottajia. Aikuiskoulutuksena koulutamme mm. sisustusneuvojia, matkailualan osaajia, kiinteistöhoitajia, hyvivointivalmentajia, puuseppiä jne.

Yhdistelmätutkinnossa tehdään yhteistyötä Kalajoen lukion ja Kristillisen opiston kanssa. Meillä voi suorittaa yhdistelmätutkinnon, mihin sisältyy ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto. Lisäksi teemme urheilullista ja kulttuurista yhteistyötä muiden alueen oppilaitosten kanssa siten, että opintoihin voi sisällyttää erilaisia liikunta- ja kulttuurialan opintoja. Liikuntaa ja taideopintoja voi harrastaa opiskelujen ohessa parina aamuna viikossa painottua mm. jääkiekkoon, hiihtoon, lentopalloon ja yleisurheiluun, tanssiin ja kuvataiteisiin.

Opiskelijoistamme noin puolet tulee Kalajoelta ja neljännes muualta koulutuskuntayhtymän alueelta sekä loput ympäri Suomea. Oppilaitoksella on kaksi asuntolaa, joissa vuodepaikkoja on noin 60.

 

Yhteystiedot

Kalajoki
Hietala Sanna
Koulutus- ja hankesihteeri
0401508437
sannam.hietala@jedu.fi

Kalajoki
Sarpola Ari
Rehtori
0401508432
ari.sarpola@jedu.fi