Elintarvikealan perustutkinto

Tekniikan alat

Koulutuspaikkakunnat: Haapavesi

Tavoite

Elintarvikealan perustutkinnosta opiskelija voi valita kahdesta osaamisalasta

  • Leipomoalan osaamisala - leipuri-kondiittori
  • Elintarviketeknologian osaamisalan – elintarvikkeiden valmistaja

Opintoihin sisältyy mm. elintarviketietoutta, valmistusta ja pakkausta, laite- ja välinetuntemusta, erikoisruokavalioita, hygieniaa ja omavalvontaa sekä ravitsemusta. Lisäksi opintoihin voi sisällyttää asiakaspalvelua ja myyntityötä.

Leipomoalan osaamisalan suorittanut leipuri-kondiittori osaa valmistaa ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä ja konditoriatuotteita sekä käsityönä että automatisoidussa tuotannossa. Elintarvikealan työssä olet mukana jatkuvasti uudistuvien tuotteiden valmistuksessa ja valmistustekniikoiden kehittämisessä. Toimiessaan teollisuusleipomossa hän tekee yhteistyötä toisten työntekijöitten kanssa, niin että tuotanto linjalla jatkuu joustavasti, turvallisesti ja hygieenisesti. Leipuri-kondiittoriksi voi opiskella Haapavedellä.

Elintarviketeknologian osaamisalan suorittanut elintarvikkeiden valmistaja osaa työskennellä elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimusten mukaisesti sekä käsitellä raaka-aineita huolellisesti ja taloudellisesti. Elintarvikealan työssä olet mukana jatkuvasti uudistuvien tuotteiden valmistuksessa ja valmistustekniikoiden ja -prosessien kehittämisessä. Elintarvikkeiden valmistajan opinnot toteutetaan työelämälähtöisesti.

Missä työskentelisin?

Leipuri-kondiittori työskentelee leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä ja kahvila-konditorioissa valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä.

Elintarvikkeiden valmistaja työskentelee elintarvikealan yrityksessä, elintarviketeollisuudessa tai elintarvikkeiden tukku- tai vähittäiskaupassa valmistus-, pakkaus-, varastointi-, lähettämö tai myyntitehtävissä.


Yhteyshenkilöt

Haapavesi
Nuolioja Riikka-Kaisa
koulutusjohtaja
Puh. 044 769 2272
riikka-kaisa.nuolioja@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Haapavesi »