Elintarvikealan perustutkinto

Tekniikan alat

Koulutuspaikkakunnat: Haapavesi

Tavoite

Elintarvikealan perustutkinnosta opiskelija voi valita kahdesta osaamisalasta

  • Leipomoalan osaamisala - leipuri-kondiittori
  • Elintarviketeknologian osaamisalan – elintarvikkeiden valmistaja

Opintoihin sisältyy mm. elintarviketietoutta, valmistusta ja pakkausta, laite- ja välinetuntemusta, erikoisruokavalioita, hygieniaa ja omavalvontaa sekä ravitsemusta. Lisäksi opintoihin voi sisällyttää asiakaspalvelua ja myyntityötä.

Leipomoalan osaamisalan suorittanut leipuri-kondiittori osaa valmistaa ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä ja konditoriatuotteita sekä käsityönä että automatisoidussa tuotannossa. Elintarvikealan työssä olet mukana jatkuvasti uudistuvien tuotteiden valmistuksessa ja valmistustekniikoiden kehittämisessä. Toimiessaan teollisuusleipomossa hän tekee yhteistyötä toisten työntekijöitten kanssa, niin että tuotanto linjalla jatkuu joustavasti, turvallisesti ja hygieenisesti. Leipuri-kondiittoriksi voi opiskella Haapavedellä.

Elintarviketeknologian osaamisalan suorittanut elintarvikkeiden valmistaja osaa työskennellä elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimusten mukaisesti sekä käsitellä raaka-aineita huolellisesti ja taloudellisesti. Elintarvikealan työssä olet mukana jatkuvasti uudistuvien tuotteiden valmistuksessa ja valmistustekniikoiden ja -prosessien kehittämisessä. Elintarvikkeiden valmistajan opinnot toteutetaan työelämälähtöisesti.

Missä työskentelisin?

Leipuri-kondiittori työskentelee leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä ja kahvila-konditorioissa valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä.

Elintarvikkeiden valmistaja työskentelee elintarvikealan yrityksessä, elintarviketeollisuudessa tai elintarvikkeiden tukku- tai vähittäiskaupassa valmistus-, pakkaus-, varastointi-, lähettämö tai myyntitehtävissä.


Yhteyshenkilöt

Haapavesi
Nuolioja Riikka-Kaisa
koulutusjohtaja
Puh. 044 769 2272
riikka-kaisa.nuolioja@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Haapavesi »
Koulutus alkaa: 10.8.2022

HAE TUTKINNON OSIIN

Haapavesi

Koulutus alkaa: 6.9.2022

Oletko kiinnostunut valmistamaan konditoriatuotteita? Jos sinulta löytyy hieman kädentaitoa sekä innostusta, niin koulutus soveltuu juuri sinulle! Koulutuksen aikana mm.

  • valmistetaan erilaisia konditoriatuotteita ja konditoriakoristeita suoraleivonnalla, kylmäleivonnalla ja pakasteleivonnalla
  • opit konditoriatuotteiden valmistuksen käsityömenetelmin käyttäen sekoittamista, vaahdottamista, vatkaamista, paahtamista, kaulintaa ja yhdistelmätekniikkaa
  • opit käyttämään luovuutta ja kädentaitoja konditoriatuotteiden valmistuksessa ja viimeistelyssä
  • valmistamaan erityisruokavaliotuotteita
  • Valmistamme pikkuleivät, muffinssit ja kahvikakut, kääretortut ja makeat piirakat. Lisäksi opiskelija valmistaa konditoriatuotteita tuoteryhmästä, muropohjaiset leivokset, lehti- ja voitaikinaleivokset, tuulihatut, marenkituotteet, täyte- ja hyydykekakut, jälkiruokatuotteet ja suklaa- ja sokerityöt.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti, eli se on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Lähiopetusta on ti-ke klo 8-14.30. Koulutus kestää kokonaisuudessaan n. 6 kk.

Koulutus on maksuton.

HAE »