Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Palvelualat

Koulutuspaikkakunnat: Nivala

Tavoite

Hiusalan ammattilaiset tekevät hiusten ja parran leikkaamisen lisäksi väri- ja permanenttikäsittelyjä sekä hiusten ja hiuspohjan hoitokäsittelyjä. He tukevat asiakasta tämän oman tyylin löytämisessä. Tutkinto antaa valmiudet huolehtia yksilöllisesti eri-ikäisten ja eri kulttuureista tulevien asiakkaiden hiusten käsittelystä ja tyylin suunnittelusta. Työssään parturit ja kampaajat ovat oma-aloitteisia ja luovia. He kykenevät toimimaan asiakaslähtöisesti ja joustavasti ongelmia ratkaisten. Kampaajatyön osaamisalan suorittanut valmistuu kampaajaksi ja parturityön osaamisalan suorittanut valmistuu parturiksi.

Kosmetologi on ihonhoidon, ihonhoidon ohjauksen ja neuvonnan, hieronnan ja ehostuksen asiantuntija ja osaaja. Ihon hoidon osaamisalan suorittanut kosmetologi suunnittelee, toteuttaa, myy ja markkinoi asiakkaalle kasvojen, vartalon, jalkojen ja käsien hoitoja sekä ehostusta. Lisäksi hän ohjaa ja neuvoo asiakasta värien käytössä, persoonallisen tyylin löytämisessä, ihon ja kehon itsehoidossa sekä ihonhoitotuotteiden valinnassa ja käytössä. Työhön kuuluu myös kosmeettisten hoito- ja ehostustuotteiden myynti ja markkinointi.

Hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisalan suorittanut kosmetiikkaneuvoja myy ja markkinoi asiakkaalle ihon hoidon tuotteita ja palveluja, hän osaa toimia tuote-esittelijänä sekä ohjata asiakkaita ihon, hiusten ja kauneuden hoidossa. Hän osaa määritellä asiakkaan ihon kunnon ja ohjata tarvittaessa asiantuntijalle

Missä työskentelisin?

Parturit ja kampaajat työskentelevät kampaamoissa ja parturiliikkeissä tai itsenäisenä yrittäjänä. He voivat työskennellä myös hiusten tai parran hoitotuotteiden myyntitehtävissä.

Kosmetologi työskentelee ihonhoidon, ehostuksen ja hieronta-alan yrityksissä, monialaisissa yhteisyrityksissä tuote-esittelyn ja myynnin tehtävissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Kosmetiikkaneuvoja työskentelee tuotteiden esittely- ja myyntitehtävissä. Hän myy kosmeettisia hoitoja ja tuotteita, joilla saadaan aikaan ja ylläpidetään asiakkaan hyvää oloa, ihon terveyttä ja kauneutta. Kosmetiikkaneuvoja voi työskennellä myös erilaisissa maahantuonti-, myynti-, konsultointi- ja koulutustehtävissä sekä viihdeja media-aloilla.


Yhteyshenkilöt

Nivala
Huovari Tomi
koulutuspäällikkö
Puh. +358500385356
tomi.huovari@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Nivala »

HAE TUTKINNON OSIIN

Nivala

Koulutus alkaa:

Koulutuksessa opiskelija oppii tekemään ehostuksia eri-ikäisille asiakkaille eri tilanteisiin, toimimaan erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisön jäsenenä, noudattamaan työskentelyssään työ- ja asiakasturvallisuutta sekä arvioimaan omaa toimintaansa. Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina/oppisopimuksena, lähiopetusta tiistai-iltaisin klo 17-21 yht. 8 krt sekä verkko-opinnot.

Koulutuksen laajuus on 15 osp.

Koulutuksen hinta on 179,30€ sisältäen tarvittavat siveltimet sekä kirjan.

Lähiopetusta on n. 2 päivänä kuukaudessa. Koulutus kestää kokonaisuudessaan n. 6 kuukautta, kesä-elokuu on opetuksetonta aikaa.

HAE »