Logistiikan perustutkinto

Palvelualat

Koulutuspaikkakunnat: Nivala

Tavoite

Tutkinnosta valmistutaan autonkuljettajaksi tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi. Logistiikan ammattilainen osaa kuljettaa asiakkaan tuotteita kannattavasti ja turvallisesti sekä palvella asiakkaita. Hän osaa toimia erilaisissa terminaaleissa, huolehtia kuorman lastaamisesta ja purkamisesta sekä kuljetusasiakirjojen ja rahdin vastaavuudesta. Hänen on tunnettava alan lainsäädäntö, ajoneuvonsa liikennekelpoisuuden vaatimukset sekä osattava varmistaa ajoneuvon ja sen lisälaitteiden toimivuus. Logistiikan ammattilaisena tiedät ajoneuvosi rakenteen, osaat huoltaa ja käsitellä ajoneuvoasi oikein ja turvallisesti.

Missä työskentelisin?

Kuljettajat toimivat erityyppisissä kuljetustehtävissä. Työpaikkoja on kuljetusliikkeissä, lentoasemilla sekä muissa liikenteen, kaupan ja teollisuuden aloilla toimivissa yrityksissä ja julkisella sektorilla. Lisäksi logistiikan ammattilaiset voivat toimia itsenäisinä yrittäjinä.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana opit ajoneuvotekniikkaa ja suorittamaan perushuoltotoimenpiteet ajoneuvoon. Lisäksi opit työskentelemään terminaaleissa sekä käyttämään apuvälineitä ja työkoneita. Koulutuksen aikana suoritat kuljetusalan perustason ammattipätevyyden, joka on välttämätöntä alalla toimimiseksi. Opit ajoneuvon hallintaa ja käsittelyä erityyppisissä kuljetustehtävissä. Opinnoissa suoritat BC-luokan ajokortin. Opiskelija maksaa B- ajo-oikeudesta omavastuun, sekä huolehtii itse viranomaismaksut. Opiskelun aikana on myös mahdollisuus suorittaa yhdistelmäajoneuvonkuljettamiseen oikeuttava CE-luokan ajokortti.

Logistiikan perustutkinnon koulutuksessa vaaditaan, että ajokorttiryhmän 2 terveysvaatimukset täyttyvät. (lääkärintodistus C-ajo-oikeutta ja ajokorttia varten)


Yhteyshenkilöt

Nivala
Lukkarinen Mika
koulutuspäällikkö
Puh. 044 041 0221
mika.lukkarinen@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Nivala »