Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Luonnontieteet

Koulutuspaikkakunnat: Haapavesi

Tavoite

Luonto-ohjaajalla on hyvät tiedot luonnosta ja sen ilmiöistä ja taidot luonnossa liikkumiseen. Hän on perehtynyt kotiseutunsa luontoon ja sitä kestävällä tavalla hyödyntävään kulttuuriin ja perinteeseen. Luonto-ohjaaja osaa kohdata erilaisista kulttuureista tulevia asiakkaita ja tulee toimeen vieraalla kielellä.

Valintojensa mukaisesti hän voi erikoistua esimerkiksi erilaisten ohjelma-, virkistys- ja ulkoilupalveluiden järjestämiseen, erityisryhmien ohjaamiseen, vaelluksen ohjaamiseen, ulkoilureittien rakentamiseen ja hoitoon, luonnonsuojelualueiden kunnostukseen ja hoitoon ja luontoselvitysten laadintaan.

Missä työskentelisin?

Luonto-ohjaaja työskentelee ja toimii erilaisissa luontoon liittyvissä käytännön ohjaustehtävissä pääasiassa matkailu-, vapaa-aika- ja hyvinvointipalvelujen alalla. Luonto-ohjaaja opastaa vaellusratsastusretkillä kesällä ja talvella. Työpaikkoina ovat matkailun ohjelmapalveluyritykset, loma- ja matkailukeskukset. Hän voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Yhteyshenkilöt

Haapavesi
Nuolioja Riikka-Kaisa
koulutuspäällikkö
Puh. 044 769 2272
riikka-kaisa.nuolioja@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Haapavesi »

HAE TUTKINNON OSIIN

Haapavesi

Koulutus alkaa: 11.1.2021

Koulutuksessa vahvistetaan omaa luonnon tuntemusta sekä luonnossa liikkumisen taitoja. Koulutuksessa opiskellaan muun muassa retkeilijän varustetietoutta, retki- ja luontoruokailua ja ryhmän ohjaamisen taitoja ja asiakasturvallisuutta. Koulutuksessa tutustutaan käytännössä kartanlukuun ja pimeäsuunnistukseen, kodassa ja retkellä ruoan valmistamiseen. Koulutuksen aikana tehdään yksi 5-6 päivän mittainen vaellus pohjoiseen kansallispuistoon syksyisissä maisemissa, lyhyempi talviretki, päiväretkiä lähimaastoon ja keväällä suoritetaan melonnan peruskurssi järvellä.

Toteutus 11.1.2021- 30.9.2021 monimuotototeutus, lähiopetusta n. 2 pv/kk

Koulutus on tarkoitettu luontomatkailualasta kiinnostuneille, sekä henkilöille jotka haluavat kehittää omia retkeilytaitojaan.

Koulutus on maksuton

HAE »