Matkailualan perustutkinto

Palvelualat

Koulutuspaikkakunnat: Haapavesi, Kalajoki

Tavoite

Matkailupalvelujen tuottaja osaa toimia matkailupalvelujen tuotteistamisen ja toteuttamisen asiakaspalvelutehtävissä matkailun ohjelmapalveluyrityksissä tai matkailukeskusten ja -alueiden erilaisissa matkailuyrityksissä ja -organisaatioissa.

Vastaanottovirkailija ja matka-asiantuntija osaa toimia matkailun neuvonta- ja myyntitehtävissä valtakunnallisissa, alueellisissa ja paikallisissa matkailun myynti- ja neuvontapalveluorganisaatioissa. Hän tuotteistaa ja myy erilaisia matkailupalveluja sekä neuvoo ja opastaa asiakkaita.

Missä työskentelisin?

Matkailupalvelujen tuottajan toimintaympäristö voi olla matkailukeskus, ohjelma- tai oheispalveluyritys, hotelli, kylpylä, maatilamatkailuyritys tai muu vastaava paikka, jossa asiakkaille tarjotaan ja tuotetaan suoraan tai välillisesti ohjelma- ja oheispalveluja, kuten elämys- ja seikkailuretkiä. Hän myös hoitaa ja huoltaa palveluissa tarvittavia eläimiä, välineitä, varusteita sekä toimintaympäristöä. Matkailualan perustutkinnon suorittanut voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä

Vastaanottovirkailijan ja matka-astiantuntijan toimintaympäristö voi olla matkailu- tai matkatoimisto, hotellin vastaanotto ja myyntipalvelu, matkailukeskus, keskusvaraamo, liikenneyhtiön myyntipalvelu ja terminaali tai muun matkailuyrityksen tai -organisaation myynti- ja neuvontapiste, jossa asiakkaille tarjotaan matkailun neuvontaa ja/tai myydään matkailupalveluja oheispalveluineen.

Koulutuksen sisältö

Voit opiskella matkailupalvelujen tuottajaksi Kalajoella ja Haapavedellä.

Haapavedellä voit erikoistua opinnoissasi mm. metsästys- ja kalastusmatkailuun, erä- ja luontomatkailuun tai hevosmatkailuun.

Kalajoella voit suorittaa opinnot liikunta- ja hyvinvointipainotteisesti ja harrastaa liikuntaa aktiivisesti.

Kalajoella voit opiskella myös matka-asiantuntijaksi ja vastaanottovirkailijaksi


Yhteyshenkilöt

Kalajoki
Siirilä Esa
koulutusjohtaja
Puh. 040 150 8432
esa.siirila@jedu.fi

Haapavesi
Nuolioja Riikka-Kaisa
koulutuspäällikkö
Puh. 044 769 2272
riikka-kaisa.nuolioja@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Kalajoki »
Haapavesi »

HAE TUTKINNON OSIIN

Kalajoki

Koulutus alkaa:

Ravintolan asiakaspalvelun ja myynnin tutkinnon osan laajuus on 25 osp.

Koulutus on tarkoitettu alasta kiinnostuneille henkilöille, joilla on kokemusta matkailupalveluista, ravintolatyöstä tai muista asiakaspalvelutehtävistä. Alan työssä olevat voivat kouluttautua myös oppisopimuksella.

Koulutus antaa valmiudet työskennellä matkailuyritysten asiakaspalvelu- ja anniskelutehtävissä / tarjoilijana.

Koulutus sisältää mm. ruokatarjoilu noutopöydästä ja pöytiin tarjoilu, juhla- buffet- ja edustustarjoilu, kokoustarjoilu, ruoka- ja juomatuntemus, erityisruokavaliot, anniskelutehtävät, viinitietous, juomasekoitukset, kassajärjestelmät ja maksuvälineet, palvelukielet englanti ja ruotsi. Lisäksi koulutuksen aikana suoritetaan matkailualan turvallisuuspassi, hygienia- ja anniskelupassi ja EA1. Koulutus sisältää näytön matkailuyrityksessä.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti. Lähiopetus päiväopetuksena noin 1 pv/vko, lisäksi etä- ja verkko-opiskelua ja työpaikalla oppimista. Kesto n. 3-4 kk, lähipäivien määrä riippuu aikaisemmasta osaamisesta.

Koulutus on maksuton, lupakorteista peritään korttimaksu.

HAE »

Kalajoki

Koulutus alkaa:

Matkailualan asiakaspalvelun tutkinnon osan laajuus on 30 osp. Koulutus toteutetaan monimuotoisesti, lähopetusta on 1 päivä viikossa ja lisäksi etä- ja verkko-opiskeluja sekä koulutusta työpaikalla.

Koulutus antaa valmiudet vastaanottaa ja palvella niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin asiakkaita. Koulutus sisältää asiakaspalvelun lisäksi mm. kieli ja tietotekniikkaopintoja, matkailualan turvallisuuspassin, hygienia- ja anniskelupassin ja EA1:n. Työpaikalla tapahtuva oppiminen ja näyttö suoritetaan käytännön asiakaspalvelutehtävissä matkailuyrityksessä tai organisaatiossa, esim. matkailu- tai matkatoimisto, ohjelmapalveluyritys, majoitusalan yritys, leirintäalue, maaseutumatkailuyritys.

Koulutus on tarkoitettu alasta kiinnostuneille henkilöille, joilla on kokemusta matkailupalveluista, ravintolatyöstä tai muista asiakaspalvelutehtävistä.

Koulutus on maksuton. Lupakorteista peritään korttimaksu.

HAE »

Kalajoki

Koulutus alkaa:

Koulutuksen myötä opiskelija oppii ohjaamaan ja edistämään asiakkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä, ohjaamaan erilaisia liikunta- ja hyvinvointiaktiviteetteja sekä tuotteistamaan liikunta- ja hyvinvointimatkailun tuotekokonaisuuksia.

Koulutus soveltuu hyvinvoinnista ja liikunnasta kiinnostuneille henkilöille, jotka ovat valmiita kokeilemaan ja kehittämään erilaisia hyvinvointielämyksiä ja -tapahtumia. Opiskelijana opit erityisesti hyvinvointiteknologian hyödyntämisestä hyvinvointimatkailualalla.

Toteutus pääsääntöisesti päiväopetuksena 1-2 päivää/vk. Opintoihin sisältyy luentoja, verkko-opintoja sekä käytännön harjoitteita erilaisissa toimintaympäristöissä. Työssäoppimiseen on tarjolla myös useita paikallisia matkailu- ja hyvinvointialan yrityksiä. Koulutus kestää kokonaisuudessaan n. 4 kuukautta.

Koulutus on maksuton.

HAE »