Matkailualan perustutkinto

Palvelualat

Koulutuspaikkakunnat: Haapavesi, Kalajoki

Tavoite

Matkailupalvelujen tuottaja osaa toimia matkailupalvelujen tuotteistamisen ja toteuttamisen asiakaspalvelutehtävissä matkailun ohjelmapalveluyrityksissä tai matkailukeskusten ja -alueiden erilaisissa matkailuyrityksissä ja -organisaatioissa.

Vastaanottovirkailija ja matka-asiantuntija osaa toimia matkailun neuvonta- ja myyntitehtävissä valtakunnallisissa, alueellisissa ja paikallisissa matkailun myynti- ja neuvontapalveluorganisaatioissa. Hän tuotteistaa ja myy erilaisia matkailupalveluja sekä neuvoo ja opastaa asiakkaita.

Missä työskentelisin?

Matkailupalvelujen tuottajan toimintaympäristö voi olla matkailukeskus, ohjelma- tai oheispalveluyritys, hotelli, kylpylä, maatilamatkailuyritys tai muu vastaava paikka, jossa asiakkaille tarjotaan ja tuotetaan suoraan tai välillisesti ohjelma- ja oheispalveluja, kuten elämys- ja seikkailuretkiä. Hän myös hoitaa ja huoltaa palveluissa tarvittavia eläimiä, välineitä, varusteita sekä toimintaympäristöä. Matkailualan perustutkinnon suorittanut voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä

Vastaanottovirkailijan ja matka-astiantuntijan toimintaympäristö voi olla matkailu- tai matkatoimisto, hotellin vastaanotto ja myyntipalvelu, matkailukeskus, keskusvaraamo, liikenneyhtiön myyntipalvelu ja terminaali tai muun matkailuyrityksen tai -organisaation myynti- ja neuvontapiste, jossa asiakkaille tarjotaan matkailun neuvontaa ja/tai myydään matkailupalveluja oheispalveluineen.

Koulutuksen sisältö

Voit opiskella matkailupalvelujen tuottajaksi Kalajoella ja Haapavedellä.

Haapavedellä voit erikoistua opinnoissasi mm. metsästys- ja kalastusmatkailuun, erä- ja luontomatkailuun tai hevosmatkailuun.

Kalajoella voit suorittaa opinnot liikunta- ja hyvinvointipainotteisesti ja harrastaa liikuntaa aktiivisesti.

Kalajoella voit opiskella myös matka-asiantuntijaksi ja vastaanottovirkailijaksi


Yhteyshenkilöt

Kalajoki
Siirilä Esa
koulutusjohtaja
Puh. 040 150 8432
esa.siirila@jedu.fi

Haapavesi
Nuolioja Riikka-Kaisa
koulutusjohtaja
Puh. 044 769 2272
riikka-kaisa.nuolioja@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Kalajoki »
Haapavesi »
Aloitus sovitaan joustavasti.

HAE TUTKINNON OSIIN

Kalajoki

Koulutus alkaa:

Koulutuksessa opitaan vastaanottamaan asiakkaita, selvittämään kotimaisten ja kansainvälisten asiakkaiden tarpeita sekä tekemään yhteistyötä matkailualan yritysten ja organisaatioiden kanssa. Matkailualan asiakaspalvelutehtävissä käytetään tieto- ja viestintätekniikkaa sekä alakohtaista kielitaitoa.

Koulutus sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet matkailualasta ja asiakaspalvelutyöstä.

Matkailualan asiakaspalvelun tutkinnon osan laajuus on 30 osp. Opinnot voi suorittaa joustavasti työn ohessa tai päiväopintoina.

Koulutus on maksuton. Lupakorteista peritään korttimaksu.

HAE »

Kalajoki

Koulutus alkaa:

Ravintolan asiakaspalvelun ja myynnin tutkinnon osan laajuus on 25 osp.

Koulutus on tarkoitettu alasta kiinnostuneille henkilöille, joilla on kokemusta matkailupalveluista, ravintolatyöstä tai muista asiakaspalvelutehtävistä. Alan työssä olevat voivat kouluttautua myös oppisopimuksella.

Koulutus antaa valmiudet työskennellä matkailuyritysten asiakaspalvelu- ja anniskelutehtävissä / tarjoilijana.

Koulutus sisältää mm. ruokatarjoilu noutopöydästä ja pöytiin tarjoilu, juhla- buffet- ja edustustarjoilu, kokoustarjoilu, ruoka- ja juomatuntemus, erityisruokavaliot, anniskelutehtävät, viinitietous, juomasekoitukset, kassajärjestelmät ja maksuvälineet, palvelukielet englanti ja ruotsi. Lisäksi koulutuksen aikana suoritetaan matkailualan turvallisuuspassi, hygienia- ja anniskelupassi ja EA1. Koulutus sisältää näytön matkailuyrityksessä.

Koulutus toteutetaan päiväopetuksena n. 1-3 päivänä viikossa riippuen opiskelijan aikaisemmasta osaamisesta. Kestää n. 4 kuukautta, sisältää työpaikalla oppimisen ja ammattiosaamisen näytön. Opiskeluun kuuluu itsenäistä opiskelua lähiopetusjaksojen lisäksi.

Koulutus on maksuton, lupakorteista peritään korttimaksu.

HAE »

Kalajoki

Koulutus alkaa:

Koulutuksen myötä opiskelija oppii ohjaamaan ja edistämään asiakkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä, ohjaamaan erilaisia liikunta- ja hyvinvointiaktiviteetteja sekä tuotteistamaan liikunta- ja hyvinvointimatkailun tuotekokonaisuuksia.

Koulutus soveltuu hyvinvoinnista ja liikunnasta kiinnostuneille henkilöille, jotka ovat valmiita kokeilemaan ja kehittämään erilaisia hyvinvointielämyksiä ja -tapahtumia. Opiskelijana opit erityisesti hyvinvointiteknologian hyödyntämisestä hyvinvointimatkailualalla.

Toteutus pääsääntöisesti päiväopetuksena 1-2 päivää/vk. Opintoihin sisältyy luentoja, verkko-opintoja sekä käytännön harjoitteita erilaisissa toimintaympäristöissä. Työssäoppimiseen on tarjolla myös useita paikallisia matkailu- ja hyvinvointialan yrityksiä.

Koulutus on maksuton.

HAE »

Kalajoki

Koulutus alkaa:

Koulutuksen aikana perehdytään matkailualan opastuspalveluiden toteuttamiseen. Koulutuksen sisältö

  • opastuspalvelun sisältöjen ja aikataulujen suunnittelu ja toteutus
  • opastustilanteissa tarvittavien tietojen kerääminen eri tietolähteistä
  • erilaisiin opastustilanteisiin valmistautuminen
  • opastus eri toimintaympäristöissä kohdeopastuksena, kävellen sekä linja-autossa
  • ohjelmapalvelun opastus
  • työ ja asiakasturvallisuus
  • toimiminen yhteistyökumppaneiden kanssa
  • opastus eri kielillä

Koulutus toteutetaan päiväopetuksena n. 1-3 päivänä viikossa riippuen opiskelijan aikaisemmasta osaamisesta. Kestää n. 4 kuukautta, sisältää työpaikalla oppimisen ja ammattiosaamisen näytön. Opiskeluun kuuluu itsenäistä opiskelua lähiopetusjaksojen lisäksi. Koulutus on maksuton.

HAE »