Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Palvelualat

Koulutuspaikkakunnat: Haapavesi, Kalajoki

Tavoite

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittanut osaa suunnitella, tuotteistaa, myydä ja toteuttaa erilaisia asiakaslähtöisiä matkailupalveluja. Hän osaa työskennellä erilaisissa matkailualan asiakasneuvonta- ja myyntitehtävissä, markkinointitehtävissä, ohjelmapalvelutehtävissä, hotellin vastaanotossa tai tapahtumatuotannossa. Lisäksi hän osaa työskennellä myynti- asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, vastuullisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti. Alan ammattilaisena hän varmistaa asiakkaiden turvallisuuden ja palvelee asiakkaita kielitaitoisesti sekä osaa arvioida ja kehittää omaa työtään.

Missä työskentelisin?

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittanut työskentelee matkailuyrityksessä, matkailuorganisaatiosaa, kokous- ja kongressipalveluissa, hotellissa, ohjelmapalveluyrityksessä tai yrityksessä, joka järjestää tapahtumia ja kongresseja. Työympäristönä voi olla esimerkiksi myös kylpylät, maatilamatkailuyritykset tai matkailukeskukset.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta, Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen (50 osaamispistettä) ja seuraavista valinnaisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä): Hotellin vastaanotossa toimiminen, Hotellin puhtauspalveluissa toimiminen, Kokous- ja kongressipalvelutehtävissä toimiminen, Matkailun asiakasneuvonta- ja myyntipisteen hoitaminen, Matkailun markkinointi- ja myyntitehtävissä toimiminen, Matkailualan turvallisuusosaajana toimiminen, Ohjelmapalvelujen toteuttaminan, Tapahtuman tuottaminen ja toteuttaminen, Yksilöityjen matkailupalvelukokonaisuuukisen koordinointi, Ammatillinen tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta tai Ammatillinen tutkinnon ammatillisesta perustutkinnonsta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Matkailualan koulutuksessa voit suuntautua erä- tai hevospainotteisten matkailupalvelujen tuottamiseen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä alan yritysten kanssa.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti Haapavedellä tai Kalajoella.

Koulutuksen hinta 350 €. Oppisopimuksena koulutus on maksuton.


Yhteyshenkilöt

Haapavesi
Nuolioja Riikka-Kaisa
koulutusjohtaja
Puh. 044 769 2272
riikka-kaisa.nuolioja@jedu.fi

Kalajoki
Siirilä Esa
koulutusjohtaja
Puh. 040 150 8432
esa.siirila@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Haapavesi »
Kalajoki »