Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Terveys- ja hyvinvointialat

Koulutuspaikkakunnat: Oulainen

Tavoite

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suorittanut hallitsee syvällisesti mielenterveys- ja päihdetyön työprosessin ja sen edellyttämät toimintatavat. Tutkinnon suorittaneen työ on osa mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijatoimintaa sosiaali- ja terveysalalla ja hänellä on valmiudet toimia työyhteisössään erilaisissa vastuutehtävissä sekä työnsä asiantuntijana ja kehittäjänä.

Työssä painottuu ammatillinen, tavoitteellinen vuorovaikutus ja kyky kohdata asiakas tai potilas ja hänen läheisensä terveyttä edistävässä, ehkäisevässä, hoitavassa ja kuntouttavassa mielenterveys- ja päihdetyössä.

Missä työskentelisin?

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä sosiaali- ja terveysalan palvelujärjestelmän eri toiminta-alueilla asiakastyössä sekä moniammatillisissa verkostoissa tai työyhteisöissä.

Koulutuksen sisältö

Koulutus on tarkoitettu niille, joilla on alan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemusta.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti Oulaisissa, lähiopetuspäiviä n. 2 pv/kk.

Koulutuksen laajuus 25 osp.

Koulutuksen hinta 400 €.


Yhteyshenkilöt

Oulainen
Huovinen Tuija
koulutusjohtaja
Puh. 040 712 8122
tuija.huovinen@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Oulainen »

HAE TUTKINNON OSIIN

Oulainen

Koulutus alkaa:

Lähi- ja läheisverkostoissa toimimisen laajuus on 50 osp. Koulutuksen lähiopetuspäivät ovat 1.11. ja 2.12.2019 sekä 13.1.2020.

Koulutuksen myötä osaat työskennellä asiakkaan ja tämän lähi- ja läheisverkostojen kanssa mielenterveys- ja päihdetyön ympäristöissä. Koulutus sisältää näytön.

Koulutuskeen sisältyy mielenterveys- ja päihdekysymysten käsittely lähi- ja läheisverkostojen kanssa, toimiminen työtä määrittävien säädösten ja ammattietiikan mukaan, oman alansa asiantuntijana toimiminen sekä oman osaamisen arvioiminen moniammatillisessa työssä.

Koulutus sopii mielentervys- ja päihdetyön asiakkaan ja tämän lähi- ja läheisverkostojen työtehtävistä kiinnostuneille, joilla on alan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemus.

Koulutusken hinta on 110€.

HAE »

Oulainen

Koulutus alkaa:

Tutkinnon osan laajuus on 25 osp.

Koulutuksen myötä opiskelija osaa toimia laajentuvassa yhteisössä, käyttää yhteisöllisyyttä ja jaettua asiantuntijuutta vahvistavia työmenetelmiä sekä arvioida ja kehittää omaa toimintaansa.

Koulutuksen hinta on 110 €.

HAE »

Oulainen

Koulutus alkaa: 1.4.2020

Tutkinnon osan laajuus on 25 osp.

Koulutuksen myötä opiskelija osaa työskennellä valitun mielenterveys- ja päihdetyön menetelmän mukaan, kohdata kriisissä olevan asiakkaan sekä kehittää omaa ammattitaitoaan.

Koulutuksen hinta on 110 €.

HAE »