Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Palvelualat

Koulutuspaikkakunnat: Nivala, Oulainen, Haapavesi

Missä työskentelisin?

Kodinhuoltajan tehtäviin kuuluu ateria- ja kahvituspalveluiden järjestäminen, ylläpitosiivous, asiakkaiden avustaminen, kodin perussiivous, tekstiilihuoltopalvelu, erilaiset asiointitehtävät sekä viriketoiminnan järjestäminen. Kodinhuoltajat työskentelevät kotityöpalveluyrityksissä, palvelukodeissa, vanhainkodeissa ja erilaisissa hoitolaitoksissa.

Toimitilahuoltajan tehtäviin voi kuulua ylläpito- ja siivoustehtävien lisäksi esimerkiksi kokous- ja aulapalveluita. Toimitilahuoltajat työskentelevät esimerkiksi yrityksissä, toimistoissa, kouluissa, päiväkodeissa, hotelleissa ja uimahalleissa.

Kiinteistönhoitajan tehtäviin sisältyy mm. kiinteistön yleishoito ja valvontatöitä, LVI-järjestelmien hoitoa, kiinteis- töautomaation käyttötöitä, rakennusteknisiä korjaustöitä, ulkoalueiden hoitoa, koneiden käsittelyä sekä ilmavaihtojär- jestelmien puhdistustöitä.Kiinteistönhoitajat voivat työllistyä kunnalliselle tai yksityiselle palveluntuottajalle.

Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä alalla itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuksen sisältö

Kodinhuoltajaksi tai toimitilahuoltajaksi voit opiskella Haapavedellä ja Oulaisissa.

Nivalassa voit opiskella kiinteistönhoitajaksi.


Yhteyshenkilöt

Nivala
Huovari Tomi
koulutuspäällikkö
Puh. 050 038 5356
tomi.huovari@jedu.fi

Haapavesi
Veikkola Arto
koulutusjohtaja
Puh. 044 769 2211
arto.veikkola@jedu.fi

Oulainen
Joki-Kolehmainen Ritva
koulutuspäällikkö
Puh. 044 769 2401
ritva.joki-kolehmainen@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Nivala »
Haapavesi »
Oulainen »

HAE TUTKINNON OSIIN

Oulainen

Koulutus alkaa: 3.9.2019

Kodin ruokapalvelujen tuottamisen laajuus on 20 osp. Koulutus toteutetaan monimuotoisesti Oulaisissa. Koulutus sisältää näytön.

Koulutuksen myötä osaat valmistaa kotiruokaa asiakaskohteiden kotikeittiöissä tai kodinomaisissa laitoksissa.

Koulutuksen aikana opit suunnittelemaan kodin ruokapalveluja asiakaskohteessa, tekemään kodin ruokapalveluja asiakaskohteessa, toimimaan asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisön jäsenenä, noudattamaan työskentelyssään työ- ja asiakasturvallisuutta sekä arvioimaan omaa toimintaasi.

Koulutus sopii kodin ruokapalvelujen asiakaslähtöisestä suunnittelusta ja valmistamisesta kiinnostuneille.

Koulutukseen sisältyy hygieniapassikoulutus (jos opiskelijalla ei vielä ole hygieniapassia), jonka hinta on 10,68€.

HAE »