Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Palvelualat

Koulutuspaikkakunnat: Nivala, Oulainen, Haapavesi

Missä työskentelisin?

Kodinhuoltajan tehtäviin kuuluu ateria- ja kahvituspalveluiden järjestäminen, ylläpitosiivous, asiakkaiden avustaminen, kodin perussiivous, tekstiilihuoltopalvelu, erilaiset asiointitehtävät sekä viriketoiminnan järjestäminen. Kodinhuoltajat työskentelevät kotityöpalveluyrityksissä, palvelukodeissa, vanhainkodeissa ja erilaisissa hoitolaitoksissa.

Toimitilahuoltajan tehtäviin voi kuulua ylläpito- ja siivoustehtävien lisäksi esimerkiksi kokous- ja aulapalveluita. Toimitilahuoltajat työskentelevät esimerkiksi yrityksissä, toimistoissa, kouluissa, päiväkodeissa, hotelleissa ja uimahalleissa.

Kiinteistönhoitajan tehtäviin sisältyy mm. kiinteistön yleishoito ja valvontatöitä, LVI-järjestelmien hoitoa, kiinteis- töautomaation käyttötöitä, rakennusteknisiä korjaustöitä, ulkoalueiden hoitoa, koneiden käsittelyä sekä ilmavaihtojär- jestelmien puhdistustöitä.Kiinteistönhoitajat voivat työllistyä kunnalliselle tai yksityiselle palveluntuottajalle.

Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä alalla itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuksen sisältö

Kodinhuoltajaksi tai toimitilahuoltajaksi voit opiskella Haapavedellä ja Oulaisissa.

Nivalassa voit opiskella kiinteistönhoitajaksi.


Yhteyshenkilöt

Nivala
Huovari Tomi
koulutuspäällikkö
Puh. +358500385356
tomi.huovari@jedu.fi

Haapavesi
Nuolioja Riikka-Kaisa
koulutusjohtaja
Puh. 044 769 2272
riikka-kaisa.nuolioja@jedu.fi

Oulainen
Joki-Kolehmainen Ritva
koulutuspäällikkö
Puh. 044 769 2401
ritva.joki-kolehmainen@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Nivala »
Nivalassa opiskelet kiinteistönhoitajaksi. Opinnot alkavat päiväopetuksena. Opintojen edetessä opiskelu siirtyy enemmän työpaikalla tapahtuvaksi.
Haapavesi »
Oulainen »
Toteutus monimuotoisesti, n. 2 lähipäivää kuukaudessa.

HAE TUTKINNON OSIIN

Oulainen

Koulutus alkaa:

Kodin ruokapalvelujen tuottamisen laajuus on 20 osp. Koulutus toteutetaan monimuotoisesti Oulaisissa. Koulutus sisältää näytön.

Koulutuksen myötä osaat valmistaa kotiruokaa asiakaskohteiden kotikeittiöissä tai kodinomaisissa laitoksissa.

Koulutuksen aikana opit suunnittelemaan kodin ruokapalveluja asiakaskohteessa, tekemään kodin ruokapalveluja asiakaskohteessa, toimimaan asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisön jäsenenä, noudattamaan työskentelyssään työ- ja asiakasturvallisuutta sekä arvioimaan omaa toimintaasi.

Koulutus sopii kodin ruokapalvelujen asiakaslähtöisestä suunnittelusta ja valmistamisesta kiinnostuneille.

Koulutukseen sisältyy hygieniapassikoulutus (jos opiskelijalla ei vielä ole hygieniapassia), jonka hinta on 10,68€.

HAE »

Haapavesi

Koulutus alkaa:

Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen 15 osp

Haluatko piristystä kotitöihin? Miten voit helpottaa arjen askareitasi? Kiinnostaako sinua kodinhuoltajan tai toimitilahuoltajan ammatti? Alalla on hyvin töitä tarjolla.

Tule opiskelemaan meille puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opintoja, niin saat apua arjen haasteisiin sekä mahdollisuuden opiskella tutkinto. Opintoihin sisältyy mm. asiakaspalvelutaitoja, siivoustyön perusteita. ergonomiaa ja työturvallisuutta.

Lähiopetusta 2 päivänä viikossa. Koulutus kestää kokonaisuudessaan n. 5 viikkoa.

Koulutus on maksuton.

HAE »

Oulainen

Koulutus alkaa:

Koulutuksessa perehdytään kodin eri tilojen ja pintojen ylläpito- ja perussiivoukseen. Opiskelija tutustuu puhdistusaineisiin, siivousvälineisiin ja -koneisiin sekä erilaisiin pintamateriaaleihin. Lisäksi koulutuksessa käsitellään tekstiili- ja vuodehuoltoa, työturvallisuutta ja ergonomiaa sekä asiakaspalvelua.

Koulutus kestää n. 6-7 kk. Lähiopetusta on kahtena päivänä kuukaudessa.

Koulutus on maksuton.

HAE »

Oulainen

Koulutus alkaa:

Opiskelija osaa suunnitella ylläpitosiivouksen asiakaskohteessa, tehdä ylläpitosiivouksen ja muita palvelutehtäviä asiakaskohteessa, toimia asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisön jäsenenä, noudattaa työskentelyssään työ- ja asiakasturvallisuutta sekä arvioida omaa toimintaansa. Koulutus on maksuton.

HAE »

Haapavesi

Koulutus alkaa:

Opiskelija saa koulutuksessa tietoa siivousmenetelmistä, -aineista ja välineistä, yleisimmistä siivouskoneista ja niiden käytöstä sekä tietoa pintamateriaaleista. Lisäksi opiskellaan asiakaspalvelua ja oman työn suunnittelua (ergonomia ja työturvallisuus).

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti tai oppisopimuksella. Lähiopetusta on 2 iltapäivää kuukaudessa. Koulutus kestää kokonaisuudessaan vuoden.

Koulutus on maksuton.

HAE »

Haapavesi

Koulutus alkaa:

Opiskelija saa koulutuksessa tietoa mm. perussiivouksesta, mitä se on ja miten siihen valmistaudutaan. Kattojen, pystypintojen, ikkunoiden, kalusteiden ja lattioiden perussiivous ja erilaisten tilojen perussiivous sekä pintamateriaalien suojaus ja hoitomenetelmät.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti tai oppisopimuksella. Lähiopetusta on 2 iltapäivää kuukaudessa. Koulutus kestää kokonaisuudessaan vuoden.

Koulutus on maksuton.

HAE »