Puutarha-alan perustutkinto

Maa- ja metsätalousalat

Koulutuspaikkakunnat: Haapavesi

Missä työskentelisin?

Kukka- ja puutarhakauppaan erikoistunut puutarhuri osaa esitellä, myydä ja hinnoitella kukka- ja puutarhakaupan tuotteita, tarvikkeita ja palveluja. Hän neuvoo asiakkaita leikko- ja ruukkukasvien sekä pihan kasvivalinnoissa ja kasvien hoidossa. Valintojensa mukaisesti hän pystyy toimimaan puutarha-alan eri ammateissa, kuten puutarhurina kukka- kaupoissa, puutarhamyymälöissä joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä.

Puutarhatuotantoon erikoistunut puutarhuri työskentelee kasvihuoneessa ja avomaalla kasvattaen taloudellisesti menestyviä viljelykasveja ja tuottaen korkealaatuisia puutarha-alan tuotteita tieto- ja viljelytekniikkaa hyödyntämällä. Valintojensa mukaisesti hän pystyy toimimaan puutarha-alan eri ammateissa, kuten puutarhurina kasvihuoneissa, avomaavihannes-, marja- ja hedelmäviljelmillä, puutarhamyymälöissä, taimistoissa ja viheralueiden hoitotehtävissä joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä.

Viheralan osaamisalaan erikoistunut puutarhuri osaa rakentaa ja ylläpitää turvallisia ja viihtyisiä ympäristöjä. Hän tuntee viherrakentamisen materiaalit ja osaa käsitellä niitä oikein. Hän osaa tulkita viherrakentamisen ja ylläpidon asiakirjoja ja noudattaa alan laatuvaatimuksia. Hän osaa käyttää viheralueiden rakentamisessa ja ylläpidossa käytettäviä koneita ja laitteita.

Koulutuksen sisältö

Puutarhuriksi voit opiskella Haapavedellä, jossa JEDUn oma puutarha ja Ruustinnan puutarhapuoti -myymälä luovat mainion oppimisympäristön puutarha-alalle. Puutarhalla panostetaan erityisesti luomuviljelyyn. Puutarhalla on yli 100 vuoden perinteet ja ympärillä oleva yli 110 -vuotias Nora Pöyhösen puutarha yli 400 kasvin valikoimallaan on erinomainen paikka opiskella.

Puutarhurin opintoihin sisältyy työskentely ja yrittäminen puutarha-alalla. Lisäksi valinnan mukaan opiskellaan puutarhakasvien tuottamista, viheralueiden rakentamista ja ylläpitotöitä tai asiakkaiden palvelemista ja myymälätyöskentelyä kukka- tai puutarhakaupassa.


Yhteyshenkilöt

Haapavesi
Nuolioja Riikka-Kaisa
koulutusjohtaja
Puh. 044 769 2272
riikka-kaisa.nuolioja@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Haapavesi »
Toteutus opiskelijan tarpeen mukaan päiväopetuksena tai monimuotoisena työn ohessa.