Puutarhatalouden perustutkinto

Maa- ja metsätalousalat

Koulutuspaikkakunnat: Haapavesi
Koulutustyyppi: Tutkintoon johtava

Missä työskentelisin?

Kukka- ja puutarhakauppaan erikoistunut puutarhuri osaa esitellä, myydä ja hinnoitella kukka- ja puutarhakaupan tuotteita, tarvikkeita ja palveluja. Hän neuvoo asiakkaita leikko- ja ruukkukasvien sekä pihan kasvivalinnoissa ja kasvien hoidossa. Valintojensa mukaisesti hän pystyy toimimaan puutarha-alan eri ammateissa, kuten puutarhurina kukka- kaupoissa, puutarhamyymälöissä joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä.

Puutarhatuotantoon erikoistunut puutarhuri työskentelee kasvihuoneessa ja avomaalla kasvattaen taloudellisesti menestyviä viljelykasveja ja tuottaen korkealaatuisia puutarha-alan tuotteita tieto- ja viljelytekniikkaa hyödyntämällä. Valintojensa mukaisesti hän pystyy toimimaan puutarha-alan eri ammateissa, kuten puutarhurina kasvihuoneissa, avomaavihannes-, marja- ja hedelmäviljelmillä, puutarhamyymälöissä, taimistoissa ja viheralueiden hoitotehtävissä joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä.

Koulutuksen sisältö

Puutarhuriksi voit opiskella Haapavedellä, jossa JEDUn oma puutarha ja myymälä luovat mainion oppimisympäristön puutarha-alalle.

Puutarhurin opintoihin sisältyy työskentely ja yrittäminen puutarha-alalla. Lisäksi valinnan mukaan opiskellaan puutarhakasvien tuottamista, viheralueiden rakentamista ja ylläpitotöitä tai asiakkaiden palvelemista ja myymälätyöskentelyä kukka- tai puutarhakaupassa.


Yhteyshenkilöt

Haapavesi
Veikkola Arto
koulutusjohtaja
Puh. 044 769 2211
arto.veikkola@jedu.fi


   

HAE KOKO TUTKINTOON

Puutarhatalouden perustutkinto

Haapavesi

HAE