Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Palvelualat

Koulutuspaikkakunnat: Oulainen, Nivala, Haapavesi

Tavoite

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalasta valmistut suurtalouskokiksi. Suurtalouskokki osaa valmistaa terveellistä, maukasta ja monipuolista ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain. Toimiessaan ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä hän tekee yhteistyötä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Hän toimii työssään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten ja anniskelumääräyksien mukaisesti.

Missä työskentelisin?

Suurtalouskokin ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, joka työskentelee ammattikeittiön toiminta-ajatuksella toimivissa ravitsemisalan yrityksissä tai organisaatioissa kokin työtehtävissä itsenäisesti ja työyhteisön jäsenenä.

Koulutuksen sisältö

Ammattikeittiössä valmistetaan ja tarjoillaan aterioita sekä hoidetaan kahvila- ja kokouspalveluja sekä edustustilaisuuksia. Päivittäinen tuotevalikoima on monipuolinen, tarjolla on useampia päivän vakioaterioita sekä näissä vaihtoehtoja joista asiakkaalla on mahdollisuus valita. Suurtalouskokin työ on päivä- tai vuorotyötä.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti Oulaisissa.

Koulutuksen hinta 200 €. Oppisopimuksena koulutus on maksuton.


Yhteyshenkilöt

Oulainen
Joki-Kolehmainen Ritva
koulutuspäällikkö
Puh. 044 769 2401
ritva.joki-kolehmainen@jedu.fi

Nivala
Lukkarinen Mika
koulutuspäällikkö
Puh. 044 041 0221
mika.lukkarinen@jedu.fi

Haapavesi
Nuolioja Riikka-Kaisa
koulutusjohtaja
Puh. 044 769 2272
riikka-kaisa.nuolioja@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Oulainen »
Nivala »
Haapavesi »

HAE TUTKINNON OSIIN

Oulainen

Koulutus alkaa:

Koulutus sopii keittiöalalla työskenteleville. Koulutuksen myötä suoritat valinnaisen tutkinnon osan nimeltä Kasviruokien valmistaminen (40 osp) ja saat siitä osatutkintotodistuksen.

Koulutuksen myötä osaat hyödyntää kasviruoanvalmistusta suunnitellessa toimipaikan ruokalistaa sekä käytössä olevaa elintarvikkeiden valikoimaa huomioiden sesongin raaka-aineet. Osaat esikäsitellä ja valmistaa kasviruokia ammattimaisesti ja taloudellisesti huomioiden raaka-aineiden eri jalostusasteet ja asiakastarpeet. Osaat hallita eri työvälineitä ja –menetelmiä sekä useita työvaiheita samanaikaisesti. Osaat toimia työyhteisön jäsenenä noudattaen toimipaikan ohjeita ja määräyksiä sitoutuen organisaation tavoitteisiin ja toimintaperiaatteisiin.

Koulutuksen toteutus oppisopimuksella touko-syyskuussa 2022, näytöt työpaikoilla. Opetus Teamsin kautta ja verkko-opetuksena, 1 käytännön lähipäivä Oulaisissa.

Koulutuksen hinta on 80 €. Oppisopimuksena koulutus on maksuton.

HAE »

Oulainen

Koulutus alkaa:

Tutkinnon osan laajuus on 50 osp.

Koulutuksen myötä osaat suunnitella työtehtäviä, toimia kokkina ja työryhmän jäsenenä perus- ja erityisruokavalioaterioiden valmistuksessa.Osaat kehittää omaa ja työyhteisön osaamista ja yhteistyötä. Koulutus sisältää näytön.

Koulutus sopii keittiöalalla työskenteleville.

Koulutuksen toteutus oppisopimuksella maalis-toukokuussa 2022, näytöt työpaikoilla. Opetus Teamsin kautta ja verkko-opetuksena, 1 käytännön lähipäivä Oulaisissa.

Koulutuksen hinta on 80 €. Oppisopimuksena koulutus on maksuton.

HAE »

Oulainen

Koulutus alkaa:

Opiskelija osaa suunnitella työtehtävänsä työyhteisön jäsenenä, toimia kokkina tuotantokeittiön ruoanvalmistustehtävissä, toimia työyhteisössä sekä kehittää osaamistaan ja yhteistyötä. Koulutus maksaa 80 €. Oppisopimuksena koulutus on maksuton.

HAE »