Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Palvelualat

Koulutuspaikkakunnat: Oulainen

Tavoite

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalasta valmistut suurtalouskokiksi. Suurtalouskokki osaa valmistaa terveellistä, maukasta ja monipuolista ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain. Toimiessaan ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä hän tekee yhteistyötä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Hän toimii työssään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten ja anniskelumääräyksien mukaisesti.

Missä työskentelisin?

Suurtalouskokin ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, joka työskentelee ammattikeittiön toiminta-ajatuksella toimivissa ravitsemisalan yrityksissä tai organisaatioissa kokin työtehtävissä itsenäisesti ja työyhteisön jäsenenä.

Koulutuksen sisältö

Ammattikeittiössä valmistetaan ja tarjoillaan aterioita sekä hoidetaan kahvila- ja kokouspalveluja sekä edustustilaisuuksia. Päivittäinen tuotevalikoima on monipuolinen, tarjolla on useampia päivän vakioaterioita sekä näissä vaihtoehtoja joista asiakkaalla on mahdollisuus valita. Suurtalouskokin työ on päivä- tai vuorotyötä.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti Oulaisissa.

Koulutuksen hinta 400 €


Yhteyshenkilöt

Oulainen
Joki-Kolehmainen Ritva
koulutuspäällikkö
Puh. 044 769 2401
ritva.joki-kolehmainen@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Oulainen »

HAE TUTKINNON OSIIN

Oulainen

Koulutus alkaa: 3.9.2019

Koulutus sopii kaikille kasviruokien suunnittelusta ja valmistuksesta kiinnostuneille. Koulutuksen myötä suoritat valinnaisen tutkinnon osan nimeltä Kasviruokien valmistaminen (40 osp) ja saat siitä osatutkintotodistuksen.

Koulutuksen myötä osaat hyödyntää kasviruoanvalmistusta suunnitellessa toimipaikan ruokalistaa sekä käytössä olevaa elintarvikkeiden valikoimaa huomioiden sesongin raaka-aineet. Osaat esikäsitellä ja valmistaa kasviruokia ammattimaisesti ja taloudellisesti huomioiden raaka-aineiden eri jalostusasteet ja asiakastarpeet. Osaat hallita eri työvälineitä ja –menetelmiä sekä useita työvaiheita samanaikaisesti. Osaat toimia työyhteisön jäsenenä noudattaen toimipaikan ohjeita ja määräyksiä sitoutuen organisaation tavoitteisiin ja toimintaperiaatteisiin.

Koulutus alkaa 3.9.2019 ja kestää 15.10.2019 asti. Päiväopetus klo 14.00-18.00.Koulupäivät joka toinen viikko 3.9., 17.9., 1.10. ja 15.10.2019.

HUOM. koulutuspaikkakunta sovitaan myöhemmin!

Koulutuksen hinta on 145€.

HAE »

Oulainen

Koulutus alkaa: 5.11.2019

Tutkinnon osan laajuus on 50 osp.

Koulutuksen myötä osaat suunnitella työtehtäviä, toimia kokkina ja työryhmän jäsenenä perus- ja erityisruokavalioaterioiden valmistuksessa.Osaat kehittää omaa ja työyhteisön osaamista ja yhteistyötä. Koulutus sisältää näytön.

Koulutus sopii kaikille erityisruokavalioaterioiden suunnittelussta ja valmistamisesta kiinnostuneille.

Koulutus toteutetaan päiväopetus klo 14.00-18.00. Koulutus alkaa 5.11.2019 ja arvioitu päättymispäivä on 14.1.2020. Koulutuspäivät järjestetään joka toinen viikko 5.11., 19.11., 3.12. ja 14.1.

Koulutuksen hinta on 145€.

Huom. koulutuspaikkakunta sovitaan myöhemmin.

HAE »