Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Tietojenkäsittely ja tietoliikenne (ICT)

Koulutuspaikkakunnat: Haapavesi, Nivala

Tavoite

ICT-asentaja toteuttaa tieto- ja tietoliikennelaitteiden asennukset ja käyttöönoton. Keskeisiä osaamisalueita ovat asuntojen ja liikekiinteistöjen tietoliikennelaitteet sekä tietokonelaitteet, niiden asennus ja säätäminen käyttäjän vaatimusten mukaisesti.

Missä työskentelisin?

Alan työpaikkoja on elektroniikkateollisuudessa, tietoverkostoja ylläpitävissä yrityksissä, esim. teleoperaattoreilla sekä ICT-alan palveluja ja tuotteita tarjoavissa yrityksissä. ICT-asentajat voivat työskennellä esimerkiksi mikrotukihenkilöinä, matkapuhelimien ja kulutuselektroniikan huoltajina sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Koulutuksen sisältö

ICT-asentajaksi voit opiskella Haapavedellä ja Nivalassa.

Opinnoissa perehdyt elektroniikan ja sähkötekniikan perusteisiin ja teet perussähköasennuksia työturvallisuusseikat huomioiden. Perehdyt opinnoissasi myös tietokoneen ja tietoverkon rakenteeseen ja toimintaan.

Opintoihin sisältyy esimerkiksi elektroniikan ja ICT:n perustehtäviä, tietokone- ja tietoliikenneasennuksia, palvelinjärjestelmiä ja projektitöitä, sulautettuja sovelluksia ja elektroniikkatuotantoa, tietoliikennelaiteasennuksia ja kaapelointia sekä yritystoimintaa.


Yhteyshenkilöt

Nivala
Huovari Tomi
koulutuspäällikkö
Puh. 050 038 5356
tomi.huovari@jedu.fi

Haapavesi
Nuolioja Riikka-Kaisa
koulutuspäällikkö
Puh. 044 769 2272
riikka-kaisa.nuolioja@jedu.fi

HAE KOKO TUTKINTOON

Nivala »
Haapavesi »