Tavoite
Tieto- ja tietoliikennetekniikan (ict-asentaja) ja tieto- ja viestintätekniikan(datanomi) tutkinnot yhdistyvät uudeksi laaja-alaiseksi tutkinnoksi alkaen 1.8.2020.
Alan ammattilaiset toimivat tieto- ja viestintäteknisellä toiminnalla varustetuissa ympäristöissä monipuolisissa tehtävissä. Alalla on tärkeää kiinnostus tietotekniikkaa kohtaan ja alalla tarvitaan englanninkielen osaamista. Tieto- ja tietoliikennetekniikan peruskoulutus antaa opiskelijalle hyvät valmiudet itsensä ja ammattitaitonsa edelleen kehittämiseen sekä tietoyhteiskunnassa toimimiseen.
Meillä voit valmistua perustutkinnosta
- it-tukihenkilöksi
- elektroniikka-asentajaksi
- ohjelmistokehittäjäksi
- tietoverkkoasentajaksi
Koulutuksen sisältö
Elektroniikka-asentajana osaat tehdä elektroniikkatuotantoon liittyviä testaus-, korjaus- ja käyttöönottotehtäviä, tai erilaisiin elektroniikka-alan sovelluksiin liittyviä huolto-, asennus- ja asiakaspalvelutöitä. Keskeisiä osaamisalueitasi ovat elektroniikkatehtaiden tuotantoautomaation käyttötehtävät ja valmistettujen tuotteiden testaus tai elektroniikan laitteiden asennus- ja huoltotyöt. Elektroniikka-asentajaksi voit opiskella Haapavedellä.
IT-tukihenkilönä olet erikoistunut teknisissä tukipalveluissa toimimiseen. Osaat asentaa, testata ja dokumentoida asiakkaan työtehtäviin soveltuvan työasemalaitteiston, sovellusohjelmat sekä tarvittavat tietoliikenneyhteydet. Hän opastaa asiakasta myös laitteiston ja sovellusten käyttöönotossa. IT-tukihenkilöksi voit opiskella Nivalassa, Oulaisissa ja Haapavedellä.
Ohjelmistokehittäjänä osaat toimija ohjelmointitehtävissä ja ohjelmistojen kehittämistehtävissä. Määrittelet, suunnittelet, toteutat ja dokumentoit sovelluksia ja pelejä pc-laitteille, älypuhelimille ja tableteille. Osaat kehittää myös Internet-sovelluksia, niiden selainkäyttöliittymiä ja tietokantoja. Ohjelmistokehittäjäksi voit opiskella Haapajärvellä ja Oulaisissa. Oulaisissa voit erikoistua käytön tukeen ja Haapajärvellä ohjelmistotuotantoon.
Tietoverkkoasentajana toteutat tietoliikennekaapelointeja sekä tieto- ja tietoliikennelaitteiden asennuksia ja käyttöönottoja. Keskeisiä osaamisalueita ovat asuntojen ja liikekiinteistöjen tietoliikennelaitteet sekä tietokonelaitteet, niiden asennus ja säätäminen käyttäjän vaatimusten mukaisesti. Tietoliikenneasentajaksi voit opiskella Nivalassa ja Haapavedellä.
Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Luonteva jatko-opintoväylä on tekniikan ja liikenteenalan ammattikorkeakoulututkinto, insinööri(AMK). Yliopistossa voi suorittaa esimerkiksi tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkinnon.