Asuminen Haapavedellä

Haapaveden asuntoloissa huoneet ovat 1-2 hengen huoneita. Opiskelija-asuntolassa asuminen on maksutonta. Asukas tuo mukanaan henkilökohtaiset sijauspatjan, peiton, tyynyn ja liinavaatteet ja huolehtii niiden puhtaudesta, peseytymisvälineet ja astiat.

Teollisuustien asuntolan huoneissa on sänky, kirjoituspöytä, tuoli ja jääkaappi. Kaappitilaa löytyy myös omille vaatteille. Yhteisistä tiloista löytyy keittokomero ja oleskelutila, siivouskaappi, WC:t ja suihkut. Oleskelutilasta löytyy mm. televisio ja ruokailuryhmä.

Kytökyläntiellä Sopulassa yhdestä solusta löytyy 4 huonetta. Huoneessa on sänky, kirjoituspöytä ja tuoli. Yhteisistä tiloista löytyy keittokomero, oleskelutila, siivouskaappi, WC:t ja suihkut. Jääkaappi ja pakastin ovat yhteisiä. Oleskelutilasta löytyy myös mm. televisio ja ruokailuryhmä.

Kytökyläntiellä sijaitsee myös Alamaa, joka on asuntola vaativaa erityistä tukea tarvitseville, jossa asukas saa ohjausta ja tukea vapaa-ajan toimintoihin. Alamaan asuntolan huoneissa on sänky, kirjoituspöytä ja tuoli, sekä yhteinen WC kahden huoneen välillä. Yhteisistä tiloista löytyy keittiö ja oleskelutila, siivouskaappi ja yhteinen suihku. Oleskelutilasta löytyy mm. televisio, jolla voit pelata Wii -pelejä.

Asuntolassa asuva voi esimerkiksi käydä Haapaveden uimahallissa ilmaiseksi kaksi kertaa viikossa. Oppilaitoksen liikunta- ja kuntosali ovat käytettävissä kaksi kertaa viikossa. Teollisuustien asuntolan yhteydessä on seurustelutila, eli ”seukki.” Seukissa voit katsoa televisiota, pelata biljardia, pingistä, lautapelejä tai PlayStation 3:lla.

Asuntolassa asuvien on noudatettava asuntolan järjestyssääntöjä. Asuminen opiskelija-asuntolassa on maksutonta, opiskelijat tuovat mukanaan tyynyn, peiton ja päiväpeiton. Lisäksi jokainen tuo itse liinavaatteet (lakanat, tyynyliina ja pyyhkeet) ja huolehtii myös niiden säännöllisestä vaihtamisesta. 

Opiskelijoille on tarjolla tuettua asumista.

Asumisoikeus myönnetään hakemuksesta.

HAE ASUNTOLAAN TÄSTÄ LINKISTÄ

Asuntolassa asuminen edellyttää opinnoissa edistymistä. 

Asuntolapaikka myönnetään koulutuskokeilun ja haastattelun kautta.