Asuminen Piippolassa

 

Pio asuntola

Asuminen

Opiskelijoilla on mahdollisuus asua opintojensa aikana maksuttomassa soluasunnossa tai vuokra-asunnossa 250-357€/kk. Asunnot sijaitsevat Piippolan keskustan läheisyydessä, lähellä toimipistettä ja palveluja. Tavoitteenamme on tarjota opiskelijalle mahdollisuus viihtyisään ja turvalliseen asumiseen sekä monipuoliseen vapaa-aikaan. Opiskelijoiden hyvinvointi on meille tärkeää!

Maksuton soluasuminen tarkoittaa rivitalossa olevaa asumissolua, jossa asuu useampi opiskelija jakaen toisen kanssa huoneen ja yhteiset tilat. Huoneet ovat peruskalustettuja: sänky, patja, kirjoituspöytä ja tuoli. Yhteisissä tiloissa on käytettävissä kylpyhuone, keittiö ja ns. oleskelutila/nurkkaus. Keittiössä varusteluun kuuluvat opiston puolesta mikroaaltouuni ja kahvinkeitin.               

Vuokra-asuminen tarkoittaa mahdollisuutta vuokrata saunallinen yksiö tai kaksio (jossa oma huone) opiston vuokra-asunnoista. Vuokralla asuvilla tulee olla oma kotivakuutus. Vuokra-asunnoista opiskelija maksaa vuokraa, johon on mahdollista hakea asumistukea KELA:lta. Vuokrahuoneet ja asunnot ovat peruskalustettuja sisältäen sängyn patjoineen, mikroaaltouunin, kahvinkeittimen, kirjoituspöydän ja tuolin sekä kirjahyllykön. Yksiössä on lisäksi tv ja digiboksi.

Siikalatvan lukiossa opiskelijat voivat kysellä vuokra-asuntoja asuntolaohjaajalta.

Asuntoloiden yhteydessä on pyykkitupia, joissa voi maksutta pestä pyykkiä itse varatulla pyykkivuorolla. Asuntoloissa on myös saunatupia, joista voi varata saunavuoron itselleen viikoittain.

Asuntolaohjaaja on olemassa opiskelijoita varten. Asuntolaohjaajan tehtäviin kuuluu ohjata, auttaa ja neuvoa opiskelijoita arjen asioissa sekä tukea opiskelijoiden elämänhallintaa. Asuntolaohjaajan työhön kuuluu myös turvallisen ja siistin asuinympäristön varmistaminen ja valvominen. 

Asuntoja voi kysellä sähköpostilla, Asuntolan järjestyssäännöt

Vapaa-aika

Toimipisteen liikuntatiloissa on opiskelijoille useina iltoina viikossa sekä ohjattuja että omatoimisia vuoroja. Liikuntatiloissa ovat käytössä kuntosali ja liikuntasali. Lisäksi on mahdollista harrastaa ohjatusti tai omatoimisesti mm. ratsastusta, melontaa, lumikenkäilyä ja retkeilyä.

Teemme myös retkiä lähikuntiin ostoksille tai uimaan. Asuntolan yhteydessä on oma bänditila soittimineen, jota opiskelijat voivat varata asuntolaohjaajilta. Opiskelijat voivat lunastaa iltatyöavaimen opiston työtiloihin ja osallistua erilaisiin iltakerhoihin. Vapaa-ajantoimintaa pyritään järjestämään opiskelijoiden toiveiden mukaan.

Vapaa-ajantila Portti sijaitsee opiston takana asuntolan yhteydessä. Portti on auki iltaisin ma – to klo 16 – 21. Portissa voi katsella tv:tä, elokuvia, pelata biljardia ja muita pelejä, laulaa karaokea, juoda kahvia, valmistaa pientä syötävää ja seurustella. Portissa järjestetään myös ohjattuja kerhoja esim. bändikerho, pelikerho ja karaokekerho.

Vapaa-ajan toiminnasta vastaa asuntolaohjaaja.

Siikalatvan kunta, järjestöt ja kansalaisopisto järjestävät myös monenlaista vapaa-ajantoimintaa.

 HAE ASUNTOLAAN TÄSTÄ LINKISTÄ