Asuminen Piippolassa

 

Pio asuntola

Asuminen

Opiskelijoilla on mahdollisuus asua opintojensa aikana maksuttomassa soluasunnossa. Asunnot sijaitsevat Piippolan keskustan läheisyydessä, lähellä toimipistettä ja palveluja. Tavoitteenamme on tarjota opiskelijalle mahdollisuus viihtyisään ja turvalliseen asumiseen sekä monipuoliseen vapaa-aikaan. Opiskelijoiden hyvinvointi on meille tärkeää!

Maksuton soluasuminen tarkoittaa rivitalossa olevaa asumissolua, jossa asuu useampi opiskelija jakaen toisen kanssa huoneen ja yhteiset tilat. Huoneet ovat peruskalustettuja: sänky, patja, kirjoituspöytä ja tuoli. Yhteisissä tiloissa on käytettävissä kylpyhuone, keittiö ja ns. oleskelutila/nurkkaus. Keittiössä varusteluun kuuluvat opiston puolesta mikroaaltouuni ja kahvinkeitin.               

Asuntoloiden yhteydessä on pyykkitupia, joissa voi maksutta pestä pyykkiä itse varatulla pyykkivuorolla. Asuntoloissa on myös saunatupia, joista voi varata saunavuoron itselleen viikoittain.

Asuntolaohjaaja on olemassa opiskelijoita varten. Asuntolaohjaajan tehtäviin kuuluu ohjata, auttaa ja neuvoa opiskelijoita arjen asioissa sekä tukea opiskelijoiden elämänhallintaa. Asuntolaohjaajan työhön kuuluu myös turvallisen ja siistin asuinympäristön varmistaminen ja valvominen. Asuntolan järjestyssäännöt

Vuokra-asuntoja voi kysyä Siikalatvan kunnasta.

Vapaa-aika

Toimipisteen liikuntatiloissa on opiskelijoille omatoimisia vuoroja. Liikuntatiloissa ovat käytössä kuntosali ja liikuntasali. Lisäksi on mahdollista harrastaa ohjatusti tai omatoimisesti mm. ratsastusta, melontaa, lumikenkäilyä ja retkeilyä.

Asuntolan yhteydessä on oma bänditila soittimineen, jota opiskelijat voivat varata asuntolaohjaajilta. Opiskelijat voivat lunastaa iltatyöavaimen opiston työtiloihin ja osallistua erilaisiin iltakerhoihin. Vapaa-ajantoimintaa pyritään järjestämään opiskelijoiden toiveiden mukaan.

Vapaa-ajan toiminnasta vastaa asuntolaohjaaja.

Siikalatvan kunta, järjestöt ja kansalaisopisto järjestävät myös monenlaista vapaa-ajantoimintaa.

 HAE ASUNTOLAAN TÄSTÄ LINKISTÄ