Väyläopinnot AMK

Avoimet korkeakouluopinnot

Sinulla on mahdollisuus suorittaa amk-opintoja jo ammatillisen perustutkinnon aikana. Suoritetut opinnot voidaan tunnustaa osaksi ammatillista tutkintoa ja lisäksi ne huomioidaan ammattikorkeakoulusta riippuen siirtyessäsi korkeakouluopintoihin.

JEDU tarjoaa yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun kanssa Highway-opintoja tekniikan ja maatalousalan opiskelijoille. Opintojen laajuus on 15 opintopistettä ja ne hyväksytysti suorittaneelle opiskelijalle OAMK tarjoaa opiskelupaikan tietyistä koulutusohjelmista. Lisäksi opinnoista tunnustetaan ammatilliseen perustutkintoon 9 osp yhteisten opintojen valinnaisia sekä 15 osp ammatillisten tutkinnon osien valinnaisia.

Tutustu tarkemmin Highway-opintoihin:

https://www.oamk.fi/fi/koulutus/ammattikorkeakoulututkinnot/oamk-highway

Lisäksi useat ammattikorkeakoulut tarjoavat yksittäisiä kursseja toisen asteen opiskelijoille. Niistä löydät tarkempaa tietoa ammattikorkeakoulujen sivuilta. Osa kursseista on maksullisia.

JEDUn opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa Centria-ammattikorkeakoulun verkkokursseja maksutta. Tutustu tarjolla oleviin verkkokursseihin ja niiden aloitusajankohtiin:

https://web.centria.fi/hakijalle/averko

 Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi. Hän kertoo tarkemmin korkeakouluopintoihin hakemisesta, aikataulusta ja siitä, miten AMK-opinnot vaikuttavat ammattiopisto-opintoihisi ja jatko-opintomahdollisuuksiisi.